TECH

Το λάθος που αποκαλύπτει τις καινοτομίες του νέου MacBook Pro

Το λάθος που αποκαλύπτει τις καινοτομίες του νέου MacBook Pro
REUTERS/Robert Galbraith/File Photo

Λίγες ώρες πριν την επίσημη παρουσίαση του νέου MacBook Pro στο Κουπερτίνο, μια φωτογραφία είδε κατά λάθος το φως της δημοσιότητας καταστρέφοντας το... σασπένς σε ό,τι αφορά το νέο προϊόν της Apple.

Άθελά της-προφανώς-η εταιρεία δημοσιοποίησε φωτογραφίες της νέας σειράς φορητών υπολογιστών, η αποκάλυψη των οποίων αναμένεται πώς και πώς από τους λάτρεις της τεχνολογίας την Πέμπτη.

Η γκάφα φαίνεται πως έγινε καθώς οι συγκεκριμένες εικόνες περιλαμβάνονταν σε μία αναβάθμιση του λογισμικού MacOS (10.12.1). Στις εικόνες, που δημοσιοποιήθηκαν για να εξηγήσουν «οπτικά» τα νέα χαρακτηριστικά του τελευταίου λογισμικού, είναι ξεκάθαρα εμφανής η προσθήκη μιας μακρόστενης οθόνης αφής πάνω από το κλασικό πληκτρολόγιο, η οποία διαθέτει εικονικά πλήκτρα και δυνατότητα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Οι φήμες για την ύπαρξη της συγκεκριμένης καινοτομίας ακούγονταν εδώ και καιρό, και επιβεβαιώνονται πανηγυρικά, λαμβάνοντας υπόψιν τις φωτογραφίες που διέρρευσαν.

Μάλιστα, τα συγκεκριμένα πλήκτρα θα αλλάζουν τη λειτουργία τους ανάλογα με τη χρήση που γίνεται στον υπολογιστή την κάθε στιγμή, για παράδειγμα αν παίζει μουσική, θα χρησιμοποιούνται για να «ελέγχουν» τον ήχο ή άλλες σχετικές ενέργειες, όπως αναφέρει ο Independent.

Θα χρησιμοποιείται ακόμη προκειμένου να κάνει ακόμη πιο ασφαλείς τις συναλλαγές μέσω Apple Pay.

Αυτό όμως που προκαλεί έκπληξη αλλά και ερωτηματικά αναφορικά με τη λειτουργία του νέου mac Book Pro είναι η απουσία του πλήκτρου ESC (escape).

Αυτό που δεν «αποκαλύπτεται» είναι το πάχος του νέου φορητού υπολογιστή, δεδομένου ότι όλες οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί από τέτοια γωνία που δεν επιτρέπει τέτοιους υπολογισμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ