TECH

Το Facebook καταδικάστηκε να πληρώσει αποζημίωση 500 εκατ. δολαρίων

Το Facebook καταδικάστηκε να πληρώσει αποζημίωση 500 εκατ. δολαρίων
REUTERS/Stephen Lam/File Photo

Δικαστήριο καταδίκασε το Facebook σε αποζημίωση 500 εκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία Zenimax, καθώς χρησιμοποίησε παράνομα τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας που η ίδια είχε αναπτύξει.

Η θυγατρική εταιρεία του Facebook, Oculus VR, σύμφωνα με τα όσα αποφάσισαν οι ένορκοι αμερικανικού δικαστηρίου, έκανε χρήση κώδικα που ανέπτυξε η εταιρία παιχνιδιών Zenimax για να δημιουργήσει το σετ εικονικής πραγματικότητας Rift.

Η Zenimax υποστήριξε ότι ορισμένες από τις καινοτομίες της στην τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας αντιγράφηκαν παράνομα.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που οι ένορκοι του Περιφερειακού Δικαστηρίου του Ντάλας αποζημίωσαν τη Zenimax με το ποσό των 500 εκατομμυρίων δολαρίων για παράνομη χρήση των πνευματικών μας δικαιωμάτων και των εμπορικών μας σημάτων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ρόμπερτ Άλτμαν.

Σε ανακοίνωσή της θυγατρική του Facebook τόνισε πως θα ασκήσει έφεση στην απόφαση.

Τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα του Facebook βέβαια δείχνουν πως τα κέρδη του υπερδιπλασιάστηκαν κατά το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους στα 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η άνοδος αυτή οφείλεται κυρίως στην αύξηση κατά 53% των διαφημιστικών εσόδων της εταιρείας, ενώ όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 αναμένεται να φτάσει τους 2 δισεκατομμύρια χρήστες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ