TECH

Μαζική η «μετανάστευση» στην εικονική πραγματικότητα

Μαζική η «μετανάστευση» στην εικονική πραγματικότητα

Αυξάνονται διαρκώς οι χρήστες εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας. Πάνω από 160 εκατομμύρια λήψεις (downloads) έχουν γίνει για τις εφαρμογές του Google Cardboard, των ειδικών χάρτινων θηκών που επιτρέπουν στους κατόχους έξυπνων τηλεφώνων να χρησιμοποιούν εφαρμογές εικονικής και "επαυξημένης" πραγματικότητας.

Όπως αναφέρει η Google, με αφορμή την συμμετοχή της στην διεθνή έκθεση ψηφιακών επικοινωνιών στην Βαρκελώνη, την Mobile World Congress, από το 2014 που η εταιρία λανσάρισε στην αγορά το Google Cardboard, περισσότεροι 10 εκατομμύρια άνθρωποι δοκίμασαν εμπειρίες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας από το έξυπνο κινητό τηλέφωνό τους.

Η Google έχει κατασκευάσει ήδη έξι κινητά τηλέφωνα με ενσωματωμένο το Daydream, την τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας καθώς και 100 εφαρμογές για αυτήν την τεχνολογία. Η παρακολούθηση βίντεο είναι η κορυφαία κατηγορία ψυχαγωγίας στο Daydream.

Συγκεκριμένα, το YouTube έχει εκατοντάδες χιλιάδες τρισδιάστατα βίντεο διαθέσιμα, και είναι η πιο δημοφιλής εφαρμογή Daydream με βάση τον αριθμό των χρηστών αλλά και τον χρόνο που περνούν στο YouTube.

Σύμφωνα με την Google, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον για περιεχόμενο σε βίντεο εικονικής πραγματικότητας, η εταιρεία εργάζεται για την παροχή επιπλέον περιεχόμενου με διάφορες συνεργασίες αλλά και νέες τεχνολογίες, όπως η Tango technology.

Είχαν προηγηθεί τα όσα ανέφερε ο CEO της Playstation, Andrew House , στους New York Times την προηγούμενη εβδομάδα, όπου και ανέφερε ότι σύντομα η πώληση της ειδικής συσκευής PlayStation VR έχει ξεπεράσει τις 915.000. Στόχος της εταιρείας ήταν να πουλήσει ένα εκατομμύριο συσκευές το πρώτο εξάμηνο του 2017, κάτι που πολύ σύντομα θα πετύχει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ