Ακόμη έναν δορυφόρο έθεσε σε τροχιά η Ιαπωνία
Η Ιαπωνία εκτόξευσε επιτυχώς, σήμερα-έπειτα από καθυστέρηση μιας εβδομάδας- έναν πύραυλο H-2A ο οποίος μετέφερε έναν δορυφόρο - GPS, που τέθηκε σε τροχιά.
Ο συγκεκριμένος δορυφόρος, ο τρίτος αυτού του τύπου που τέθηκε σε τροχιά με εντολή της ιαπωνικής κυβέρνησης, έχει «αποστολή» την δημιουργία ενός παγκόσμιου συστήματος εντοπισμού γεωγραφικής θέσης (GPS), αντίστοιχο με εκείνο των ΗΠΑ, που εκτός από τις πληροφορίες που θα παρέχει για τοποθεσίες, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και για σκοπούς εθνικής ασφάλειας.
Η εκτόξευση επρόκειτο να γίνει πριν από μία εβδομάδα, ωστόσο αναβλήθηκε για τεχνικούς λόγους.
«Με αυτόν τον δορυφόρο κάναμε ακόμη ένα βήμα, ώστε στο μέλλον να λαμβάνουμε σήμα από τέσσερις δορυφόρους», είπε ο Μασάτζι Ματσουγιάμα, υπουργός υπεύθυνος για την πολιτική του διαστήματος σε δήλωσή του.
Σύμφωνα με το Reuters, η Ιαπωνία έχει δρομολογήσει την εκτόξευση και ενός τέταρτου αντίστοιχου δορυφόρου μέχρι το τέλος του έτους, και υπολογίζει πως θα μπορεί να παρέχει πληροφορίες υψηλής ακρίβειας για τις τοποθεσίες ως τον Απρίλιο.
Μάλιστα, η Ιαπωνία σκοπεύει να αυξήσει τον αριθμό των δορυφόρων GPS σε επτά έως το 2023, με σκοπό να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο σύστημα εντοπισμού γεωγραφικής θέσης που θα λειτουργεί αυτόνομα, ακόμη κι αν για οποιοδήποτε λόγο καταστεί μη διαθέσιμο το αντίστοιχο αμερικανικό.
Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ - Διχασμένη η κοινωνία για κόμμα Καρυστιανού
19:57
Η «Δευτέρα Παρουσία» του Μιχαήλ Άγγελου αποκαθίσταται στην Καπέλα Σιστίνα
19:54
Bloomberg: Σχέδιο των ΗΠΑ για απόθεμα σπάνιων γαιών που θα μειώσει την εξάρτηση από την Κίνα
19:49
Συναγερμός για την εξαφάνιση 16χρονης απο τα Άνω Πατήσια
19:42