ΕΛΛΑΔΑ

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η κηδεία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου (pics)

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η κηδεία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου (pics)
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης και παρουσία πλήθος κόσμου τελέστηκε το Σάββατο η κηδεία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε την Πέμπτη στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού 154. Τραγικές φιγούρες στην τελετή τα μέλη της οικογένειάς του, που δεν μπορούν ακόμη να συνειδητοποιήσουν τον χαμό του ποινικολόγου.

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε στις 15:00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος (Λεωφ. Ιασωνίδου και Χρυσάνθου Τραπεζούντος) και ακολούθησε η ταφή στο νεκροταφείο Ελληνικού.

Ρεπορτάζ: Φαίη Θειακού

Η σύζυγός του, ο γιός του, ο οποίος είχε στείλει ένα άκρως συγκινητικό μήνυμα για τον βίαιο θάνατο του αγαπημένου του πατέρα μία μέρα μετά την δολοφονία του, η κόρη του, αλλά και η 93χρονη μητέρα του και τα αδέλφια του, είπαν το «τελευταίο αντίο» στο άτυχο δικηγόρο.

Η μητέρα του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Ίρις, μην αντέχοντας τη συγκίνηση, λιποθύμησε και μεταφέρθηκε έξω από την εκκλησία, απ΄ όπου την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

4254611

(Ο γιός του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Νώντας/EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Στην κηδεία έδωσαν το παρών πολλά σημαντικά πρόσωπα της πολιτικής σκηνής. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Κωστής Χατζηδάκης, οι Ντόρα Μπακογιάννη, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Νίκος Δένδιας, Γιώργος Κουμουτσάκος, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Ελίζα Βοζεμπεργκ, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Μάκης Βορίδης, Θεόδωρος Φορτσάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ήταν μερικοί απ’ όσους βρέθηκαν στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος. Παρόντες ήταν επίσης οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Βασιλική Θάνου, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης με την αδερφή του Αλεξία και ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Ο πρώην υπουργός Θ. Φορτσάκης δήλωσε ότι πρόκειται για ένα αποτρόπαιο έγκλημα που έχει αναστατώσει όλη την ελληνική κοινωνία. «Ένας εξαίρετος άνθρωπος έφυγε άδικα. Ελπίζω γρήγορα η Αστυνομία να εξιχνιάσει αυτό το έγκλημα», πρόσθεσε.

«Ήταν μια εκτέλεση εν ψυχρώ. Όλα περίμενα να τα ακούσω, αυτό δεν τον περίμενα. Ήταν ένας εξαίρετος οικογενειάρχης. Θεέ μου γιατί; Αυτό το γιατί θα μας φάει», δήλωσε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος. «Η μαχόμενη ποινική δικηγορία και ο χώρος της υπεράσπισης από προχθές είναι φτωχότερος», ανέφερε ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου.

Παρόντες ήταν και πολλοί συνάδελφοι του εκλιπόντος, όπως ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Παξινός, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο πρώην υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης. Στην τελετή βρέθηκε και η πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου καθώς και ο Φώτης Κουβέλης.

4254551

(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

4254552

(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Δεκάδες στεφάνια τοποθετήθηκαν στο προαύλιο του Ιερού Ναού ενώ η οικογένεια με μία λιτή ανακοίνωση ευχαρίστησε τον κόσμο που βρέθηκε στο πλευρό της: «Ευχαριστούμε θερμά για τη συμπαράσταση όλων στις δύσκολες στιγμές της οικογένειας μας, μετά τον άδικο χαμό του Μιχάλη μας».

Επικήδειο στη μνήμη του εκλιπόντος εκφώνησε μία από δύο αδελφές του, η οποία μη μπορώντας να κρύψει την θλίψη της, μίλησε για τον υπέροχο «οικογενειάρχη, πατέρα και σύζυγο», αλλά και καταξιωμένο δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. «Ήμουν και θα είμαι η συνέχειά σου στο δικηγορικό σύλλογο και δεν θα αφήσω κανέναν να υπερασπιστεί τους δολοφόνους», είπε με τρεμάμενη φωνή.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλης Αλεξανδρής, επίσης συγκινημένος, τόνισε πως ο εκλιπών «υπηρέτησε το λειτούργημα με αμεροληψία» κατά την διάρκεια της ανάγνωσης του επικηδείου του.

4254611

(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

4254611

(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ