ΜΟΔΑ

Ο ISIS απειλεί τη Μις Ιράκ

Ο ISIS απειλεί τη Μις Ιράκ
REUTERS/Ahmed Saad

Όπως γράφει η ημερήσια εφημερίδα του Κουβέιτ al-Watan το Ισλαμικό Κράτος απείλησε με τηλεφώνημα του την πρώτη, εδώ και 4 δεκαετίες, Μις Ιράκ. Η Κούρδισσα Shaima Qassem είτε θα δεχθεί να είναι μια από αυτούς, προσφέροντας τον εαυτό της στον ISIS, είτε θα την απαγάγουν.

Μόλις μια μέρα μετά την κατάκτηση του τίτλου της η καλλονή από το Κιρκούκ βρίσκεται στο στόχο του Ισλαμικού Κράτους αλλά η ίδια δεν φοβήθηκε. Σύμφωνα με δήλωση της που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι “αποφασισμένη να συνεχίσει την πορεία της πέρα από όποια εμπόδια”, ακόμη και αν είναι αυτά είναι απειλές από τον αιμοσταγή ISIS.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Qassem μοιάζει πολύ σκληρή για να δειλιάσει. Η πρώτη εδώ και 43 χρόνια Μις Ιράκ από το 1972, όταν και ο θεσμός είχε καταργηθεί γιατί ήταν “επαίσχυντος” δεν απέσυρε τη συμμετοχή της όπως έκαναν άλλες συναγωνιζόμενες τις εβδομάδες που προηγήθηκαν της τελετής στο ξενοδοχείο της Βαγδάτης και δήλωσε ότι “είναι πολύ ευτυχισμένη που βλέπει το Ιράκ να προχωράει μπροστά με τη βοήθεια του Θεού”. Για την 20χρονη Qassem πρόκειται για μια εκδήλωση που “ξανάδωσε χαμόγελο στους Ιρακινούς” ενώ μοιάζει να είναι μια νεά Μαλάλα.

Η όμορφη Κούρδισσα επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τη δημοτικότητά της προωθώντας τα γυναικεία δικαιώματα σε χώρες του Ισλάμ, την αναγκαιότητα παιδείας και την προσφυγική κρίση. “Υπάρχουν άνδρες που αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου για να προστατεύσουν τους Ιρακινούς πολίτες και να πατάξουν την τρομοκρατία, εμείς θέλουμε να τους αποδείξουμε ότι η ζωή συνεχίζεται, θέλουμε να αποδείξουμε στον κόσμο ότι το Ιράκ δεν πεθαίνει, ότι είναι ζωντανό” φέρεται να είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του διαγωνισμού ομορφιάς που προκαλεί τον ISIS και το συντηρητικό Ισλάμ.

Η Qassem αναδείχθηκε νικήτρια ανάμεσα σε άλλες οκτώ θαρραλέες γυναίκες και θα εκπροσωπήσει το Ιράκ στο διαγωνισμό της Μiss Universe στην Ταϊλάνδη τον Μάρτιο του 2016.

Ο ISIS ελέγχει το 1/3 της χώρας της, όχι όμως και την ίδια.

Διαβάστε και αυτά

Η viral γκάφα της ημέρας: Λάθος η Μις Υφήλιος 2015

Η Ισπανίδα ψηφοφόρος Μιρέια είναι η Μις Κόσμος 2015

ΔΗΜΟΦΙΛΗ