ΕΛΛΑΔΑ

Μάτι: Πλήρη και ισότιμα μέλη της ελληνικής πολιτείας οι τρεις ήρωες ψαράδες

Μάτι: Πλήρη και ισότιμα μέλη της ελληνικής πολιτείας οι τρεις ήρωες ψαράδες
Φωτογραφία αρχείου / Οι ψαράδες που βοήθησαν και έσωσαν ανθρώπους στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι, κατά την συνάντησή τους με τον ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλο ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Τους τρεις μετανάστες ψαράδες, οι οποίοι έσωσαν δεκάδες ανθρώπους που είχαν πέσει στη θάλασσα για να γλιτώσουν από τη φονική πυρκαγιά, στο Μάτι, καλωσόρισε ως πλήρη και ισότιμα μέλη της Ελληνικής Πολιτείας», ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης

Πρόκειται για τον Αιγύπτιο Ελ Χαΐμι Εμάντ, 50 ετών, τον 46χρονο συμπατριώτη του Ιμπραχίμ Μούσσα Μαχμούντ και τον Αλβανό Τζέκα Γκάνι, 35 ετών.

Με αφορμή την ορκωμοσία των ψαράδων, ο κ. Χαρίτσης σε ανάρτησή του έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook:

«Μέρα μεγάλης χαράς η σημερινή. Καλωσορίζουμε ως πλήρη και ισότιμα μέλη της Ελληνικής Πολιτείας τον Ervin Xheka τον Mahmod Mesafer και τον Emad El Khamist».

Ο Mahmod Mesafer έγραψε σε σχόλιό του: «Ευχαριστώ την πατρίδα Ελλάδα και Αίγυπτο, Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Αλέξη Χαρίτση, την Κωσταντίνα Κούνεβα και τον φίλο μου Άγγελο Γκογκογλου. Είμαι περήφανος που έγινα και εγώ Έλληνας».

Στην αυτοθυσία των τριών μεταναστών είχε αναφερθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή στις 4 Σεπτεμβρίου, και είχε τονίσει ότι η Πολιτεία όφειλε να αναγνωρίσει τις πράξεις τους και να τους δώσει την ελληνική υπηκοότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ