ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: «Με τον κ. Τσίπρα μας χωρίζει άβυσσος»

Κ. Μητσοτάκης: «Με τον κ. Τσίπρα μας χωρίζει άβυσσος»

Στη θέση του για εθνικές εκλογές εμμένει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, τις οποίες θεωρεί θετική  εξέλιξη για τη χώρα, τονίζοντας παράλληλα ότι το κόστος μιας προεκλογικής περιόδου θα είναι μικρότερο από το όφελος για την Ελλάδα.

“Δεν ξέρω αν θα γίνουν εκλογές το φθινόπωρο ή την άνοιξη στην Ελλάδα, όποτε και να γίνουν θα είναι μια καλή και όχι κακή εξέλιξη για τη χώρα”, ανέφερε σε συνέντευξή του στη Deutsche Welle και πρόσθεσε πως “H απάντηση στον λαϊκισμό δεν είναι περισσότερος λαϊκισμός, αλλά ορθός πολιτικός λόγος”.

Επεσήμανε ότι δεν μπορεί να επιβάλει εκλογές, ωστόσο τόνισε ότι αν ο πρωθυπουργός χάσει την κυβερνητική πλειοψηφία, εκείνος δεν πρόκειται να τον στηρίξει.

“Εγώ δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσω να συγκυβερνήσω με τον κ. Τσίπρα, γιατί μας χωρίζει άβυσσος. Και θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους όσοι ενδεχομένως φαντασιώνονται ένα τέτοιο σενάριο, ότι εάν αυτό συνέβαινε θα είχαμε αξιωματική αντιπολίτευση τη Χρυσή Αυγή”, είπε.

Σχολιάζοντας το βιβλίο Γκάλμπρεϊθ, τόνισε πως “Παρουσιάζει ένα σχέδιο, το οποίο περίπου προσομοιάζει με ένα πραξικόπημα που έχει εκπονηθεί από κάποιους χωρίς να έχουν ακόμη δοθεί απαντήσεις. Γι' αυτό και εμείς ζητάμε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να μάθει επιτέλους ο ελληνικός λαός, τι ακριβώς έγινε αυτούς τους πρώτους 6 μήνες του 2015”.

Έκανε λόγο για το κλίμα δυσφορίας που εισπράττει και την προσπάθεια που κάνει για να κερδίσει τη χαμένη αξιοπιστία προς την Ελλάδα και τους πολιτικούς της, τονίζοντας πως “Είμαι πολιτικός με διαδρομή, έχω αποδείξει ότι δεν φοβάμαι το πολιτικό κόστος, δεν είμαι λαϊκιστής”.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι έχουμε τους υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές από πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης, ενώ σχετικά με τις προτάσεις διακυβέρνησης της ΝΔ αποσαφήνισε ότι “ψηφίσαμε ένα πλαίσιο, το οποίο συμπεριλαμβάνει διαρθρωτικές αλλαγές που υποστηρίζουμε όχι γιατί είναι στο μνημόνιο, όχι γιατί μας τις επέβαλαν οι Γερμανοί ή οι Βρυξέλλες, αλλά γιατί είναι σωστές για τη χώρα. Αυτή είναι η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Εκείνο που προτείνει είναι μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος από το 3,5% στο 2% σε συνδυασμό με ένα πλαίσιο “επιθετικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για να σπάσει ο φαύλος κύκλος της ελληνικής οικονομίας”.
Σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις ανέφερε ότι η ΝΔ πιστεύει στις ιδιωτικοποιήσεις όχι γιατί μας τις επέβαλε κάποιος –όπως είπε- και σημείωσε ότι “η κυβέρνηση Τσίπρα ούτε ξέρει, ούτε θέλει, ούτε μπορεί”.

Όπως είπε για τη σχέση του με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τους υπόλοιπους εταίρους, ο κ. Μητσοτάκης “χτίζει κλίμα εμπιστοσύνης”, σημειώνοντας ότι δεν είναι αυτός ο άνθρωπος που θα κάνει δημοψηφίσματα και μετά θα κάνει το όχι, ναι.

Καταλήγοντας, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει “μια Ευρώπη των δύο ταχυτήτων. Του ευρώ και των 27 πλέον μελών” και πως “Το πρώτο που πρέπει να δούμε είναι πώς θα κάνουμε τη ζώνη του ευρώ να δουλεύει ουσιαστικά και αποτελεσματικά χωρίς τις δυσλειτουργίες του παρελθόντος”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ