ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όσκαρ 2016: H Tζένιφερ Λόρενς κάνει σεξ μεθυσμένη και άλλες ιστορίες

Όσκαρ 2016: H Tζένιφερ Λόρενς κάνει σεξ μεθυσμένη και άλλες ιστορίες
Hollywood Reporter

Μία από τις οκτώ πολύ λευκές ηθοποιούς που κοσμούν το εξώφυλλο του Hollywood reporter, η πιο εμπορική σταρ της γενιάς της, η Τζένιφερ Λόρενς μίλησε για τις δυσκολίες του επαγγέλματος της.

Πιο συγκεκριμένα μίλησε για την τακτική που ακολούθησε για να ηρεμήσει στα γυρίσματα της πρώτης ερωτικής σκηνής που γύρισε ποτέ, αυτή στην οποία συμπρωταγωνιστεί με τον γοητευτικό αλλά παντρεμένο Κρις Πρατ στην νέα της ταινία επιστημονικής φαντασίας “Passengers”.

“Όλα έγιναν όπως έπρεπε. Κανείς δεν έκανε κάτι λάθος. Απλώς πρόκειται για μία αλλόκοτη εμπειρία”, είπε αυτό το πραγματικά αστείο αν όχι απλά κανονικός 25χρονο κορίτσι. "Ήπια πάρα πολύ. Έγινα τύφλα. Αλλά μετά είχα ακόμα περισσότερο άγχος, όταν πήγα σπίτι και σκεφτόμουν "Τι έκανα; Δεν ξέρω". Είναι παντρεμένος και θα ήταν η πρώτη μου φορά που φιλάω παντρεμένο και οι ενοχές είχαν κάνει κόμπο το στομάχι μου. Ξέρω ότι είναι η δουλειά μου, αλλά το στομάχι μου δεν το καταλαβαίνει. Οπότε πήρα τηλέφωνο τη μαμά μου και της είπα "Πες μου ότι είναι εντάξει". Ήμουν τόσο ευάλωτη. Νομίζω ότι δεν έχω ξανανιώσει τόσο ευάλωτη στη ζωή μου", είπε η αμαζόνα των Παιχνιδιών πείνας που ολοκληρώνονται οσονούπω.

Όμως η αποκάλυψη της Λόρενς δεν κατάφερε να αποπλανήσει

Τους πολλούς που ενοχλήθηκαν από την επιλογή του περιοδικού να έχει μόνο λευκές γυναίκες από τη βιομηχανία της showbiz στο εξώφυλλο του. Λίγο καιρό μόλις μετά τον συγκινητικό και ουσιαστικό ευχαριστήριο λόγο της Βαϊόλα Ντέιβις στα 67α Emmy, όταν έγινε η πρώτη αφροαμερικανίδα που κέρδισε ποτέ το Βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου σε Δράμα και έγραψε ιστορία λέγοντας ότι “το μόνο πράγμα που χωρίζει τις έγχρωμες γυναίκες από οποιονδήποτε άλλο είναι οι ευκαιρίες” το περιοδικό επέλεξε τις Tζένιφερ Λόρενς, Έλεν Μίρεν, Κέιτ Ουίνσλετ, Κέιτ Μπλάνσετ, Κάρεϊ Μάλιγκαν, Σαρλότ Ράμπλινγκ , Μπρι Λάρσον και Τζέιν Φόντα για να μιλήσουν σε ένα στρογγυλό τραπέζι για όσα απασχόλησαν τη βιομηχανία του θεάματος τους τελευταίους μήνες.

Βέβαια ο Stephen Galloway προσπάθησε να δικαιολογήσει την επιλογή λέγοντας ότι δεν φταίει το περιοδικό για το λευκό του εξωφύλλου αλλά το ίδιο το Χόλιγουντ που δεν αναδεικνύει ερμηνεύτριες από άλλες φυλές ωστόσο αυτή ήταν μια ανεμική, αν όχι δειλή τοποθέτηση. Τα media έχουν υποχρέωση και χρέος να αναδεικνύουν προβληματισμούς και να φέρνουν στο φως όλα όσα κρύβονται και πίσω από τους προβολείς, κάτι που πρέπει να υπενθυμίσει ο οποιοσδήποτε στο συνάδελφος του HR που ναι, είναι ευχάριστο να μας αποκαλύπτει πως μπορείς να κάνεις σεξ μπροστά στην κάμερα αλλά θα είναι ακόμη πιο πολύτιμο να μας αποκαλύψει πως μπορεί ο κόσμος να είναι πιο δίκαιος πίσω από αυτήν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί ο Έντι Ρεντμέιν νοιώθει τρόμο;

Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο θέλει γυναίκες μόνο κάτω των 25

ΔΗΜΟΦΙΛΗ