Επανήλθε για όλες τις κατηγορίες βιβλίων η Ενιαία Τιμή
Την ολοκλήρωση του πλαισίου ρυθμίσεων που αφορούν την Ενιαία Τιμή Βιβλίου προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που υπέγραψαν ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνη Ζορμπά και ο υφυπουργός, Κώστας Στρατής.
«Η μεγάλη αλλαγή που φέρνει η ΚΥΑ σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι πλέον προβλέπονται διοικητικά πρόστιμα σε περίπτωση παράβασης και όχι ποινικές κυρώσεις, δηλαδή εξορθολογίζεται και απλοποιείται η διαδικασία ελέγχου» τονίζει, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Πολιτισμού.
Όπως είναι γνωστό, η Ενιαία Τιμή Βιβλίου είχε καταργηθεί το 2014 για όλες τις κατηγορίες βιβλίων πλην των λογοτεχνικών. Με τον νόμο 4549/2018 τον περασμένο Ιούνιο, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της τέταρτης αξιολόγησης, η Ενιαία Τιμή επανήλθε για όλες τις κατηγορίες βιβλίων.
«Έτσι προστατεύεται πλέον η πολυμορφία και η ποικιλία της εκδοτικής παραγωγής, τα δύσκολα και μη εμπορικά βιβλία, καθώς και τα μικρά βιβλιοπωλεία, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια είχαν υποστεί τις βαριές συνέπειες ενός άνισου ανταγωνισμού» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
Δύο συλλήψεις ανηλίκων στα Χανιά για κατοχή ναρκωτικών - Βρίσκονταν σε εκδρομή από την Αθήνα
11:42
Αντετοκούμπο, Καραλής και Ντούσκος διεκδικούν τον τίτλο του κορυφάιου αθλητή της χρονιάς
11:38
Το νέο σχέδιο μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ - Bιωσιμότητα και ισχυρή παρουσία
11:37
Φαραντούρης: Απολύτως καλοδεχούμενο το ενδεχόμενο κόμμα Καρυστιανού
11:27