ΕΚΛΟΓΕΣ

Τσίπρας: Μητσοτάκης, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ αποφεύγουν και το ντιμπέιτ των πέντε

Τσίπρας: Μητσοτάκης, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ αποφεύγουν και το ντιμπέιτ των πέντε
EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI

Τη δυσαρέσκειά του για τη ματαίωση του ντιμπέιτ εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μέσω των προσωπικών του λογαριασμών στα social media.

«Αρχικά πίστευα ότι μόνο ο κ. Μητσοτάκης θέλει να αποφύγει, σαν το διάολο το λιβάνι, το ντιμπέιτ των δυο. Σήμερα φάνηκε ότι και το ΚΙΝΑΛ, ακόμη -παραδόξως- και το ΚΚΕ έψαχναν εναγωνίως αφορμή να αποφύγουν και το ντιμπέιτ των πέντε.

Ακόμη και όταν αποδέχτηκα να έρθω στο στούντιο απευθείας από το αεροπλάνο, βρήκαν πρόσχημα άρνησης. Σε συνεννόηση μεταξύ τους προφανώς, ώστε να μοιράζονται την ευθύνη και όλοι μαζί να τη ρίχνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Κρίμα για τη δημοκρατία, κρίμα για την ενημέρωση των πολιτών», τονίζει σε ανάρτησή του o κ. Τσίπρας.

Παρότι τα κόμματα είχαν αρχικά συμφωνήσει για τη διεξαγωγή της τηλεμαχίας την 1η Ιουλίου, ο προγραμματισμός αυτός ανατράπηκε λόγω της έκτακτης Συνόδου Κορυφής. Η διακομματική επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα για να λυθεί το πρόβλημα, οδήγησε στην απόφαση να ακυρωθεί το ντιμπέιτ.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Νάσος Ηλιόπουλος,μιλώντας στο CNN Greece, κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σταματήσει να κρύβεται.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προσήλθε στη συνεδρίαση της Διακομματικής με δύο διαφορετικές ημερομηνίες για τη διεξαγωγή του debate. Στη συνεδρίαση δηλώσαμε ότι δεχόμαστε οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία. Δεχτήκαμε ακόμα και τη διεξαγωγή του debate την 1η Ιουλίου στις 10 το βράδυ, αμέσως μετά την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Απέναντί μας συναντήσαμε απροθυμία και φόβο. Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ αρνήθηκαν να ακυρώσουν προγραμματισμένες περιοδείες. Περιοδείες όχι συγκεντρώσεις.

Εμείς δεχόμαστε τις ημερομηνίες που προτείνει η Νέα Δημοκρατία. Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει να κρύβεται. Έστω και τώρα να προσέλθει στον προγραμματικό διάλογο με τον Αλέξη Τσίπρα, αφού οι άλλοι αρχηγοί δεν μπορούν».

Η απάντηση της ΝΔ

«Το ντιμπέιτ ματαιώνεται με προφανή ευθύνη του κυβερνώντος κόμματος, διότι όπως ξέρετε, όλα τα κόμματα είχαν συμφωνήσει να γίνει την 1η Ιουλίου. Πριν από λίγες ημέρες, η Νέα Δημοκρατία ενημερώθηκε ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορούσε την 1η Ιουλίου και έτσι πρότεινε δύο διαφορετικές εναλλακτικές ημερομηνίες, την προσεχή Πέμπτη και την προσεχή Παρασκευή» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, και συμπλήρωσε:

«Εκεί δεν υπήρξε συμφωνία των άλλων κομμάτων και σήμερα ξαφνικά ο κ. Τσίπρας υπαναχώρησε και είπε ότι μπορεί τελικά να γίνει το ντιμπέιτ την 1η Ιουλίου στις 22:00 το βράδυ. Η Νέα Δημοκρατία συμφώνησε, αλλά δεν κατέστη εφικτό τα άλλα κόμματα να αλλάξουν τον προγραμματισμό τους και έτσι ουσιαστικά το ντιμπέιτ ματαιώνεται. Όλα τα άλλα που ακούστηκαν και από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ είναι μάλλον προφάσεις εν αμαρτίαις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ