ΕΛΛΑΔΑ

Βαγγέλης Γεροβασιλείου: Το καλό ελληνικό κρασί είναι πολύ φθηνό στο ράφι

Κώστας Πλιάκος Κώστας Πλιάκος - CNN Greece

ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΣΙ • ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 02

Το καλό ελληνικό κρασί είναι πολύ φθηνό στο ράφι

00.00/19:41

Το ελληνικό κρασί είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα προϊόν. Είναι ο καθρέφτης ενός τόπου, ενός πολιτισμού που άντεξε στον χρόνο. Πίσω από κάθε φιάλη κρύβεται κόπος, γνώση και αγάπη, άνθρωποι που επιμένουν στη γη τους, στο φως, στο σταφύλι.

Το ελληνικό κρασί είναι το μοναδικό προϊόν που στέκεται στο τραπέζι μας επώνυμα. Έχει την ταυτότητα του οινοποιού, της ποικιλίας και της περιοχής. Μπορεί ως αγορά σε όγκο και τζίρο να μην είναι πολύ μεγάλη, έχει όμως τεράστια σημασία για την οικονομία, αφενώς γιατί κρατά στην περιφέρεια εργαζόμενους και επιστήμονες και επιπλέον, είναι πρεσβευτής της χώρας στο εξωτερικό υποστηρίζοντας όπως κανένα άλλο προϊόν, το brand «Ελλάδα». Η αμπελουργία και η οινοποιία είναι όμως και κλάδοι της οικονομίας που έχουν τα προβλήματά τους και θέλουν προσοχή και στήριξη για να συνεχίσουν να ανθίζουν και να αναπτύσσονται. Με το CNN Greece ταξιδέψαμε σε αμπελοκομία και οινοποιεία και μιλήσαμε με μερικούς από τους ανθρώπους που πρωτοστάτησαν σε αυτήν τη μικρή εποποιία. Οι κ.κ. Γεροβασιλείου, Μπουτάρης, Ιατρίδης, Σκούρας, Καράτσαλος, Βογιατζής και Λαζαράκης μιλούν στο CNN Greece,  για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού κρασιού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ PODCAST

Spotify Apple

ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΣΙ • ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου είναι εκ των πρωτοπόρων της ελληνικής οινικής παραγωγής.

Σημαντική μορφή για τον χώρο του κρασιού στην Ελλάδα, με κρασιά του να φιγουράρουν σε λίστες με τα καλύτερα κρασιά στον κόσμο. Ο κ. Γεροβασιλείου θεωρεί ότι το φθηνό σε ποιότητα ελληνικό κρασί είναι ακριβό στα ράφι και το ακριβό σε ποιότητα, φθηνό. Μια στρέβλωση για την οποία ο κ. Γεροβασιλείου εξηγεί τους λόγους.

Με το CNN Greece, τον συναντήσαμε στο κτήμα του, στην Επανωμή, και μιλήσαμε για το μέλλον του ελληνικού κρασιού, την κλιματική αλλαγή και πώς αυτή επηρεάζει το κρασί, τις νέες τάσεις και άλλα πολλά.

Για να μην χάνετε κανένα επεισόδιο του Podcast «Ακούγοντας το ελληνικό κρασί», ακολουθήστε μας στο Spotify και στα Apple Podcasts.