Άγγελος Ιατρίδης: Στο μέλλον θα πίνουμε κρασιά με λιγότερο αλκοόλ
Στο μέλλον θα πίνουμε κρασιά με λιγότερο αλκοόλ
Το ελληνικό κρασί είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα προϊόν. Είναι ο καθρέφτης ενός τόπου, ενός πολιτισμού που άντεξε στον χρόνο. Πίσω από κάθε φιάλη κρύβεται κόπος, γνώση και αγάπη, άνθρωποι που επιμένουν στη γη τους, στο φως, στο σταφύλι.
Το ελληνικό κρασί είναι το μοναδικό προϊόν που στέκεται στο τραπέζι μας επώνυμα. Έχει την ταυτότητα του οινοποιού, της ποικιλίας και της περιοχής. Μπορεί ως αγορά σε όγκο και τζίρο να μην είναι πολύ μεγάλη, έχει όμως τεράστια σημασία για την οικονομία, αφενώς γιατί κρατά στην περιφέρεια εργαζόμενους και επιστήμονες και επιπλέον, είναι πρεσβευτής της χώρας στο εξωτερικό υποστηρίζοντας όπως κανένα άλλο προϊόν, το brand «Ελλάδα». Η αμπελουργία και η οινοποιία είναι όμως και κλάδοι της οικονομίας που έχουν τα προβλήματά τους και θέλουν προσοχή και στήριξη για να συνεχίσουν να ανθίζουν και να αναπτύσσονται. Με το CNN Greece ταξιδέψαμε σε αμπελοκομία και οινοποιεία και μιλήσαμε με μερικούς από τους ανθρώπους που πρωτοστάτησαν σε αυτήν τη μικρή εποποιία. Οι κ.κ. Γεροβασιλείου, Μπουτάρης, Ιατρίδης, Σκούρας, Καράτσαλος, Βογιατζής και Λαζαράκης μιλούν στο CNN Greece, για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού κρασιού.
ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΣΙ • ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
Ο κ. Άγγελος Ιατρίδης, είναι ένας εκ των συνιδρυτών του κτήματος Alpha, μίας από τις μεγαλύτερες αμπελουργικές εκμεταλλεύσεις στην Ελλάδα, με έδρα το Αμύνταιο.
Με σημαντικό μερίδιο αγοράς, πολλά βραβεία και εξαγωγές, ο κ. Ιατρίδης μιλά στο CNN Greece για το μέλλον του ελληνικού κρασιού, τις τάσεις στις καταναλωτικές συνήθειες, τη σημασία της αμπελουργίας και της οινοποιίας για την περιφέρεια αλλά και για τα προβλήματα του ελληνικού αμπελώνα.
Για να μην χάνετε κανένα επεισόδιο του Podcast «Ακούγοντας το ελληνικό κρασί», ακολουθήστε μας στο Spotify και στα Apple Podcasts.