ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Υόρκη: Λαμπρά τα εγκαίνια του ιστορικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν

Νέα Υόρκη: Λαμπρά τα εγκαίνια του ιστορικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος εγκαινιάζει τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης ΙΝΤΙΜΕ

Εν μέσω συγκινησιακά φορτισμένου κλίματος, αλλά και μηνυμάτων αισιοδοξίας, τελέστηκαν τα εγκαίνια από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής  Ελπιδοφόρο του νέου Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν Νέας Υόρκης, παρουσία πλήθους προσκεκλημένων και επισήμων, που πέρασαν για πρώτη φορά την πύλη του εθνικού προσκυνήματος.

Από το πρωί της Τρίτης 5 Ιουλίου, σύμφωνα με την εφημερίδα της ομογένειας «Εθνικός Κήρυκας», ο χώρος πέριξ του Αγίου Νικολάου έχει οργανωθεί προκειμένου όλοι οι προσκεκλημένοι να έχουν εικόνα, μέσω ζωντανής μετάδοσης, από τον εσωτερικό χώρο του Ιερού Ναού, ενώ υπό αυστηρό πρωτόκολλο τηρήθηκαν και τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, παρουσία ανδρών του NYPD και της Λιμενικής Αρχής (Port Authority) της Νέας Υόρκης.

Πρόκειται για μια ιστορική ημέρα για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής και τους Ελληνορθοδόξους καθώς έπειτα από 21 χρόνια και την καταστροφή του εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, ο Εθνικός Ιερός Προσκυνηματικός Ναός του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, όπως χαρακτηρίζεται πλέον, στη Νέα Υόρκη, εγκαινιάστηκε εγκαινιάστηκε ο Ιερός Ναός μετά την ανοικοδόμησή του.

Η ημέρα επιλογής των Εγκαινίων συνέπεσε με την ημέρα Ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, ενώ πραγματοποιήθηκε με τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και τη πραγματοποίηση της 46ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης, η οποία είναι και η πρώτη επί των ημερών του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, σύμφωνα με την εκκλησιαστική ιστοσελίδα orthodoxianewsagency.gr.

Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ανέφερε ότι αυτός ο ναός θα κοσμεί το Σημείο Μηδέν για τους επόμενους αιώνες και θα αποδεικνύει το σθένος του ανθρώπου, ο οποίος μπορεί να καταφέρει τα πάντα όταν έχει πίστη και λειτουργεί συλλογικά.

Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι παρόλο που πρόκειται για Ελληνορθόδοξο οίκο προσευχής και λατρείας, θα είναι ανοιχτός σε όλους και σημείο αναφοράς, όπου όσοι έρχονται θα μπορούν να οραματιστούν ένα κόσμο ευσπλαχνίας, συμφιλίωσης και συγχώρεσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ