Σε δίκη παραπέμπεται πρώην διευθυντής εμπορευμάτων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπεται πρώην γενικός διευθυντής εμπορευμάτων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κατηγορούμενος για απιστία.
Ο ίδιος φέρεται να υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό με νόμιμο εκπρόσωπο και διαχειριστή εταιρείας, το οποίο έδινε τη δυνατότητα στον δεύτερο να μεταφέρει προϊόντα σιδήρου σε προνομιακές τιμές, αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο.
Στο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, περιγράφονται δύο μεταφορές κατά την περίοδο 2007/08 -μέσω του σιδηρόδρομου- από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τη Γευγελή της ΠΓΔΜ, και αντίστροφα. Όπως αναφέρεται μεταφέρθηκαν δεκάδες χιλιάδες τόνοι σιδηρικών προϊόντων, ενώ η ζημιά, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, υπολογίζεται σε 875.000 ευρώ.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από εσωτερικό έλεγχο, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο συμφωνητικό για τις χρεώσεις κομίστρων δεν έτυχε της έγκρισης από τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Υπό αυτές τις συνθήκες, το Δικαστικό Συμβούλιο παραπέμπει σε δίκη τον τότε γενικό διευθυντή εμπορευμάτων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, ενώ για ηθική αυτουργία στην πράξη της απιστίας θα δικαστεί ο διαχειριστής της εταιρείας.
SPONSORED
Ισότητα φύλων: Η Γαλλία δεν τηρεί την προθεσμία της ευρωπαϊκής οδηγίας για τη μισθολογική διαφάνεια
16:12
Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος ζήτησε από τον Τραμπ να εγγυηθεί πρόσβαση σε ιερούς τόπους
16:03
ΑΑΔΕ: Κατέσχεσε 415.000 λαθραία τσιγάρα στο «Ελ. Βενιζέλος» - Στα 85.000 ευρώ οι διαφυγόντες δασμοί
15:55
Από 185 αιχμαλώτους πολέμου απελευθέρωσαν Ρωσία και Ουκρανία
15:50