ΕΛΛΑΔΑ

Πολιτική διαμάχη μετά την τρομοκρατική επίθεση κατά των ΜΑΤ στην Χαριλάου Τρικούπη

Πολιτική διαμάχη μετά την τρομοκρατική επίθεση κατά των ΜΑΤ στην Χαριλάου Τρικούπη
ΕUROKINISSI

Πολιτική διαμάχη ξέσπασε, μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση κατά του σκοπού της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκεται σταθμευμένη έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στο κέντρο της Αθήνας. 

Τόσο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όσο και οι υπόλοιποι υποψήφιοι για την προεδρία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς καταδίκασαν έντονα την τρομοκρατική επίθεση και επέρριψαν ευθύνες στην κυβέρνηση και στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Μιλώντας στο CNN Greece, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης σημείωσε ότι δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η δεύτερη φορά που γίνεται μια τέτοια επίθεση. "Κάθε σαββατοκύριακο δεχόμαστε επίθεση από βροχή μολότοφ. Η κ. Γεννηματά έχει κάνει επανειλημμένα επισημάνσεις στον κ. Τόσκα. Ο υπουργός δεν θέλει ή δεν μπορεί. Η κ. Γεννηματά έχει απευθυνθεί και στον κ. Τσίπρα και δεν έχει δοθεί λύση".

Από την πλευρά του το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε γρήγορα ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει το περιστατικό ενώ ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον Νίκο Τόσκα ζητώντας του την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι έχει επανειλημμένως ενημερώσει τον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό για την κατάσταση που επικρατεί γύρω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ: «Έχω, ενημερώσει κατά το παρελθόν τον πρωθυπουργό, τον αρμόδιο υπουργό. Ως εδώ. Εμείς δεν πρόκειται να φύγουμε, η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να διασφαλίσει την ασφάλεια. Θα μπορούσαμε να θρηνούμε θύματα. Μιλάμε για τουλάχιστον τρεις πυροβολισμούς».

«Γίνονται όλες οι αναγκαίες ενέργειες για να εντοπιστούν τόσο οι δράστες όσο και όποιοι πιθανόν κρύβονται από πίσω. Δεν θα ανεχτούμε από κανέναν να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων της αστυνομίας και των απλών πολιτών», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.

Να αναλάβει τις ευθύνες του κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδος της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάτου Τρικούπη.
«Οι σφαίρες στο ΠΑΣΟΚ είναι επίθεση κατά της Δημοκρατίας. Ο κ. Τσίπρας οφείλει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του», αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο twitter.

Άμεση ήταν η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου που με νεότερη ανακοίνωση καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα. «Θα συνιστούσαμε τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ, που έσπευσαν να αξιοποιήσουν για μικροκομματικά οφέλη και φθηνή αντιπολίτευση μία εγκληματική και προβοκατόρικη ενέργεια, περισσότερη αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Το ιστορικό της επίθεσης

Στον σκοπό της διμοιρίας, που βρίσκεται έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη, στόχευαν οι άγνωστοι που επέβαιναν σε μηχανή και άνοιξαν πυρ το απόγευμα, στα Εξάρχεια.

Δεν έχουν σημειωθεί τραυματισμοί ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δράστες στόχευαν τον έναν εκ των δύο σκοπών που βρίσκεται επί της οδού Μεταξά.

Στο σημείο βρέθηκαν 3 κάλυκες από όπλο. Επίσης, στο σημείο, δίπλα από εκεί που στεκόταν ο σκοπός, έχει σφηνωθεί μια σφαίρα στην κολώνα, στο ύψος του κεφαλιού ενός ανθρώπου που στέκεται.

Ο σκοπός, γλίτωσε την τελευταία στιγμή επειδή ξάπλωσε κάτω προσπαθώντας να καλυφθεί ενώ οι κάλυκες έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Μέχρι τις πρώτες εξετάσεις υπήρχε διάσταση απόψεων σχετικά με το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση.

18686292

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια

Αμέσως ξεκίνησε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια με τις Αρχές να αναζητούν μηχανή με δύο επιβαίνοντες με μαύρα ρούχα και κουκούλες. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η μηχανή σταμάτησε έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ο συνοδηγός κατέβηκε από τη μηχανή και άρχισε να πυροβολεί κατά του σκοπού της διμοιρίας των ΜΑΤ. Αμέσως μετά, ο δράστης ανέβηκε ξανά στη μηχανή και εξαφανίστηκαν.

18686291

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

18686288

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ