ΕΛΛΑΔΑ

Κάλυμνος: Μήνυση κατά αγνώστων από τους γονείς του 21χρονου φοιτητή

Κάλυμνος: Μήνυση κατά αγνώστων από τους γονείς του 21χρονου φοιτητή
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Οι γονείς του άτυχου φοιτητή που βρέθηκε νεκρός στην Κάλυμνο, δηλώνουν βέβαιοι πως το παιδί τους έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης και ζητούν να γίνει νέα νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του.

Οι γονείς του 21χρονου Νίκου Χατζηπαύλου μάλιστα θα καταθέσουν μήνυση ώστε η υπόθεση του νεαρού να μην μπει στο αρχείου ως δυστύχημα, ενώ θα προσκομίσουν και οι ίδιοι νέα στοιχεία στις αστυνομικές Αρχές.

Η σορός του φοιτητή, που εντοπίστηκε ύστερα από την πολυήμερη εξαφάνισή του, έχει ήδη μεταφερθεί στην Αθήνα για να εξεταστεί εν νέου από ιατροδικαστή, όπως διέταξε ο εισαγγελέας Εφετών. Στη διαδικασία ενδέχεται να παραστεί ο ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσάφτης, ως τεχνικός σύμβουλος εκ μέρους της οικογένειας του θύματος.

Η πρώτη ιατροδικαστική έκθεση

Ο πρώτος ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό εκτίμησε ότι ο 21χρονος φοιτητής έπεσε και το σώμα του «σκάλωσε» σε κάποιο σημείο του βράχου, όπου είχε σκαρφαλώσει, γι’ αυτό και δεν είχε εντοπιστεί παρά τις ενδελεχείς έρευνες των Αρχών στο σημείο.

Κάλυμνος: Ψάχνουν το αρχικό σημείο τραυματισμού του 21χρονου φοιτητή

Όμως, η κακοκαιρία που σημειώθηκε στο νησί είχε σαν αποτέλεσμα το πτώμα του να παρασυρθεί από τα νερά της βροχής κι έτσι να μεταφερθεί στο σημείο που τελικά εντοπίστηκε.

Ο ιατροδικαστής δηλώνει βέβαιος για τα αίτια του θανάτου και αποκλείει ο νεαρός να να είχε καταφέρει να μεταφερθεί σε άλλο σημείο. Σύμφωνα με τον ίδιο, «αιτία θανάτου συνολικά είναι οι κακώσεις σε συνδυασμό με φυσική εξάντληση και σοκ».

Ένας 15χρονος εντόπισε τη σορό

Σύμφωνα με τοπική ιστοσελίδα, τη σορό του άτυχου φοιτητή εντόπισε ένας 15χρονος λίγο πριν τις 17:00 του Σαββάτου. Ο έφηβος είχε πάει στην περιοχή για να κόψει κλαδιά για ξόβεργα. Στο θέαμα, σοκαρίστηκε και άρχισε να και φωνάζει. Κάτοικοι της περιοχής έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει και κάλεσαν άμεσα τις αρχές.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ο διοικητής του ΑΤ Καλυμνίων και στελέχη για να διερευνήσουν την υπόθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ