Σήμερα η απόφαση του ΣτΕ για τους «8»
Σήμερα αναμένεται να εκδώσει απόφαση για το εάν τελικώς η χώρα μας μπορεί ή όχι να παράσχει άσυλο στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).
Όπως αναφέρει η «Καθημερινή» το ανώτατο δικαστήριο της χώρας έχει αναλάβει το βάρος να επιλύσει το θέμα του ασύλου για τους οκτώ -την έκδοση των οποίων ζητά επίμονα η Άγκυρα- αμετάκλητα μετά την απόφαση για έναν από αυτούς, που αρχικά ήταν θετική για το άσυλο και στη συνέχεια ασκήθηκε έφεση από την κυβέρνηση.
Σε περίπτωση που το ανώτατο δικαστήριο κρίνει ότι μπορεί να δοθεί άσυλο στους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, τότε θα πρέπει άμεσα να αφεθούν ελεύθεροι.
Αυτή τη στιγμή κρατούνται στο πλαίσιο των διοικητικών διαδικασιών για το άσυλο, κράτηση που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ξεπεράσει τους 18 μήνες.
Υπενθυμίζεται ότι οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί έφτασαν στη χώρα μας με στρατιωτικό ελικόπτερο το πρωί μετά από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το 2016.
SPONSORED
Προς διάλυση η ΚΟ της Νέας Αριστεράς: άρχισαν παραιτήσεις βουλευτών
07:24
Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς στη Νέα Υόρκη: Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες
07:15
Τα διλήμματα Μητσοτάκη, η τρίτη θητεία», οι κόκκινες γραμμές και οι δελφίνοι
07:05
Καιρός: Βροχές στην ηπειρωτική Ελλάδα, αφρικανική σκόνη σε Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Κρήτη
07:00