ΕΛΛΑΔΑ

Συγκεντρώσεις συμπαράστασης στον Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη

Συγκεντρώσεις συμπαράστασης στον Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη
EUROKINISSI

Συγκέντρωση συμπαράστασης στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, διοργανώνουν σήμερα ομάδες πολίτων μετά την άγρια επίθεση που δέχθηκε στη διάρκεια εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Το «ραντεβού» έχει δοθεί για τις 17:00 το απόγευμα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

«Ως πολίτες μιας πόλης που οφείλει να αντιδράσει στη βία, στην ανελευθερία, στον τραμπουκισμό, διοργανώνουμε συγκέντρωση συμπαράστασης στον Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, στον Γιάννη Μπουτάρη», αναφέρουν οι διοργανωτές μέσω facebook καλώντας τους Θεσσαλονικείς να δώσουν δυναμικό παρών.

«Σιωπηλά και ειρηνικά συγκεντρωνόμαστε για να του δηλώσουμε με θάρρος πως είμαστε δίπλα του, πως είμαστε μαζί του απέναντι σε ό,τι πληγώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ελευθερία, τη δημοκρατία. Σας θέλουμε όλους δίπλα μας. Όλους όσους πιστεύετε πως αυτή η πόλη είναι πολλά περισσότερα από εθνολαϊκιστικές άναρθρες κραυγές. Δεν θα τους χαρίσουμε την ελευθερία μας. Δεν θα τους χαρίσουμε τη δημοκρατία. Δεν θα τους χαρίσουμε τη πόλη μας».

Νέες συλλήψεις για τον ξυλοδαρμό Μπουτάρη – Ένας ανήλικος και ένας 20χρονος

Ακόμη μία συγκέντρωση συμπαράστασης είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Τετάρτης στον Λευκό Πύργο.

«Η Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο "αυτοί", είμαστε και ‘μεις που επιμένουμε στον πολιτισμένο τρόπο αντιπαράθεσης, που απαντάμε στις οπαδικές συμπεριφορές πως δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν όλη την πόλη, που σεβόμαστε ως κόρην οφθαλμού τους θεσμούς, ακόμη κι αν διαφωνούμε εν μέρει, που δεν χρησιμοποιούμε παραβατικές μεθόθους για να υποστηρίξουμε τα πιστεύω μας. Έχοντας απόλυτη γνώση της Ιστορίας και που οδήγησαν την πόλη παλιότερες παραπλήσιες συμπεριφορές. Αντίθετα πιστεύουμε πως μόνο μέσα από τον ψύχραιμο δημόσιο διάλογο μπορούμε να αμβλύνουμε τις διαφορές μας, απαντώντας με μόνη την συμμετοχή μας, στις προκλητικές συμπεριφορές που μας γυρίζουν χρόνια πίσω», αναφέρουν οι διοργανωτές στο κάλεσμά τους.

Τι είπαν στους αστυνομικούς οι δύο συλληφθέντες για την επίθεση στον Μπουτάρη

«Τετάρτη 7 μ.μ. χωρίς λάβαρα, χωρίς συνθήματα μόνο εμείς, οι πολίτες της πόλης, που αρνούμαστε να γίνει ζούγκλα η πόλη που δεν θέλουμε οι πλατείες μας να γίνουν γήπεδα φανατικών ποδοσφαιρόφιλων, αλλά εστίες πολιτισμού, διαλόγου και ενότητας, για τον καλό και την ησυχία της πόλης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ