Εκλογές 2019: Ποιοι θα... καθαρίσουν μετά;
Από το προσωπικό των δήμων που μετέχει στα εκλογικά συνεργεία και δικαιούται την προβλεπόμενη εκλογική αποζημίωση και όχι από τις σχολικές καθαρίστριες θα γίνει ο καθαρισμός των σχολικών μονάδων, μετά τη διεξαγωγή των εκλογών.
Αυτό αναφέρει εγκύκλιος που υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης και έχει αποσταλεί στους δήμους της χώρας, σε συνέχεια αντίστοιχων προφορικών οδηγιών που έχουν απευθύνει οι υπηρεσίες του υπουργείου στους ΟΤΑ.
Η διευκρίνηση αυτή κρίθηκε σκόπιμη καθώς στις συμβάσεις που έχουν συναφθεί μεταξύ σχολικών επιτροπών και συμβασιούχων καθαριστριών, δεν προβλέπεται υποχρέωση καθαρισμού όταν τα σχολεία δεν λειτουργούν στα χρονικά πλαίσια του κανονισμού ωρολογίου προγράμματος ή όταν δεν λειτουργούν τα σχολεία ως αίθουσες διδασκαλίας ή όταν δεν υπάρχει αντικείμενο σχολικής εργασίας.
Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Μαΐου, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εσωτερικών είχαν συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με εκπροσώπους των σχολικών καθαριστριών από όλη την Ελλάδα και συζήτησαν μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Σε εκείνη τη σύσκεψη ο Αλέξης Τσίπρας τους είχε ανακοινώσει αύξηση 10% στις αμοιβές τους - τη δεύτερη που γίνεται σε δύο χρόνια - αλλά και την ένταξή τους στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εκλογές 2019: Νεκρός υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Θεσσαλονίκη
Σε αυτό το νεκροταφείο της Ελλάδας δεν λιώνουν οι νεκροί - Σε απόγνωση οι κάτοικοι
Ζάκυνθος: Σε κρίσιμη κατάσταση 35χρονος Βρετανός μετά από καβγά
Αυστρία: Συνελήφθη ύποπτος για εκβιασμό και μόλυνση παιδικών τροφών με ποντικοφάρμακο
23:23
Σε τεντωμένο σχοινί η Μέση Ανατολή μετά την απόρριψη της πρότασης του Ιράν από τον Τραμπ - «Είναι απαράδεκτη»
23:16
Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-0: Αγκαλιά με τον τίτλο ο «Δικέφαλος», 4ος ο Παναθηναϊκός
23:13
«Καμπανάκι» για την εφοδιαστική αλυσίδα - Τα Στενά του Ορμούζ και τα χαμένα βαρέλια πετρελαίου
23:08