ΕΛΛΑΔΑ

37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Δεκάδες δρομείς χρειάστηκαν πρώτες βοήθειες

37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Δεκάδες δρομείς χρειάστηκαν πρώτες βοήθειες
INTIME/ ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας με μεγάλο νικητή τον Κενυάτη, Τζον Κιπκορίρ Κόμεν. Ωστόσο, αρκετοί ήταν οι δρομείς που χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο καθώς αισθάνθηκαν αδιαθεσία.

Συνολικά στον φετινό αγώνα, σύμφωνα με πληροφορίες του Ant1, χρειάστηκε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε 200 περίπου άτομα που αντιμετώπισαν είτε αναπνευστικά, είτε ορθοπεδικά προβλήματα καθώς λόγω της βροχόπτωσης, ο δρόμος γλιστρούσε πολύ.

Από τους διακόσιους δρομείς οι 17 χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Αθήνας. Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ κάποιοι μεταφέρθηκαν στο «Γεώργιος Γεννηματάς» και κάποιοι άλλοι στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ένα άτομο υπέστη έμφραγμα. Πρόκειται για άντρα άνω των 50 ετών.

Η εκκίνηση του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας δόθηκε στις 09.00 το πρωί στον Τύμβο του Μαραθώνα, με περίπου 20.000 συμμετέχοντες δρομείς. Φέτος ο αγώνας ήταν ακόμη πιο δύσκολος εξαιτίας της βροχής.

Ο 42χρονος Τζον Κιπκορίρ Κόμεν, έμπειρος δρομέας, έφθασε στο Παναθηναϊκό Στάδιο μετά από δύο ώρες 16 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα και αφού περίπου 600 μέτρα πριν τον τερματισμό, προσπέρασε τον συμπατριώτη του, Φελισιέν Μουχιτίρα (2:16.43).

Στην ιδιαίτερα τιμητική, τρίτη θέση, τερμάτισε ο Κώστας Γκελαούζος (2:19.02), που αναδείχθηκε για τρίτη διαδοχική χρονιά πρωταθλητής Ελλάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ