ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Χειροκροτήματα και χαμόγελα στο νοσοκομείο της Λάρισας - Αποσωληνώθηκαν τρεις ασθενείς

Κορωνοϊός: Χειροκροτήματα και χαμόγελα στο νοσοκομείο της Λάρισας - Αποσωληνώθηκαν τρεις ασθενείς
larissanet.gr

Θετικά νέα έρχονται από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, σχετικά με την πορεία των ασθενών που νόσησαν από κορωνοϊό και νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Ο λόγος είναι ότι αποσωληνώθηκαν τρεις από τους τέσσερις ασθενείς και συγκεκριμένα ένας 68χρονος Γερμανός από το Πήλιο, ένας 70χρονος Λαρισαίος και ένας 82χρονος από την περιοχή Δαμάσι.

Ό άνδρας από την περιοχή του Δαμάσι βγήκε και από την ΜΕΘ του νοσοκομείου και νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Οι γιατροί και νοσηλευτές εξέφρασαν την ικανοποίηση τους με χειροκροτήματα, καθώς το γεγονός αυτό είναι μια καλή εξέλιξη για την πορεία της υγείας των ασθενών που δίνουν την μάχη με τον ιό.

Δείτε βίντεο από το larissanet.gr:

Όπως σημείωσε σε δήλωσή του ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας και διευθυντής της ΜΕΘ Επαμεινώνδας Ζακυνθινός, πρόκειται για μια θετική εξέλιξη καθώς δείχνει πως οι ασθενείς είναι σε καλή κατάσταση.

Μεταξύ άλλων σημείωσε, πως για τους δυο ασθενείς που παραμένουν στην ΜΕΘ, θα υπάρξει παρακολούθηση από τους γιατρούς τουλάχιστον για σήμερα, ώστε να μπορέσουν στην συνέχεια να βγουν και αυτοί από την Μονάδα, ενώ αναφερόμενος στον 82χρονο άνδρα που βγήκε σήμερα από την ΜΕΘ, είπε ότι νοσηλευόταν για τουλάχιστον 12 ημέρες, όμως η πορεία της υγείας του ήταν αρκετά καλή.

Επίσης, ο κ. Ζακυνθινός είπε ότι ο 82χρονος θα παραμείνει για ένα διάστημα σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και όταν θα βελτιωθεί λίγο ακόμη η υγεία του θα μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι του.

«Είναι μεγάλη χαρά για εμάς. Είναι μεγάλη χαρά για όλους τους γιατρούς. Θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια στους γιατρούς που είναι μέσα στις ΜΕΘ, που είναι στην πρώτη γραμμή, γιατί όλοι δίνουν την ψυχή τους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζακυνθινός.

Για αυτή την σημαντική ημέρα μίλησαν και ο καθηγητής Παιδιατρικής λοιμωξιολόγος και υπεύθυνος της μονάδας λοιμωδών κ. Γιώργος Συρογιαννόπουλος, ο διευθυντής της Ιατρικής υπηρεσίας Γιώργος Βασιλόπουλος και η διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας κα Κων/να Ζησοπούλου.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ