ΕΛΛΑΔΑ

Η επανεκκίνηση στον Τουρισμό: «Ψηλά» η Ελλάδα στις προτιμήσεις των ξένων πελατών

Η επανεκκίνηση στον Τουρισμό: «Ψηλά» η Ελλάδα στις προτιμήσεις των ξένων πελατών
Pixabay

Τη στιγμή που εκφράζεται η κοινή παραδοχή ότι η χώρα μας βρίσκεται ενώπιον ενός εξαιρετικά δύσκολου καλοκαιριού, λόγω της καθυστέρησης στην έναρξη της τουριστικής σεζόν που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού, τα μηνύματα από το εξωτερικό είναι ενθαρρυντικά, καθώς η Ελλάδα φιγουράρει στους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς του πλανήτη.

Μάλιστα, φαίνεται πως η χώρα μας βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των ξένων τουριστών, ιδίως των Γερμανών, καθώς πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο που μιλούν για τον τρόπο που χειρίστηκε η Ελλάδα τη διασπορά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Deutsche Welle, το οποίο τιτλοφορείται «Η Ελλάδα στους κύριους προορισμούς των Γερμανών», ιδιαίτερα αυξημένη είναι τις τελευταίες μέρες η κίνηση σε τουριστικά γραφεία και διαδικτυακά τουριστικά portal της Γερμανίας.

Η καλή επιδημιολογική εικόνα, την οποία φρόντισε να γνωστοποιήσει δεόντως η ελληνική κυβέρνηση στο εξωτερικό, αναδεικνύει τη χώρα σε έναν από τους βασικούς προορισμούς των Γερμανών που σκοπεύουν να κάνουν φέτος τα μπάνια τους εκτός συνόρων.

Την τάση αυτή επιβεβαιώνει και η πρώτη εικόνα που δίνουν οι μεγάλοι γερμανικοί τουριστικοί όμιλοι, όπως η TUI. Σημειώνεται ότι η Γερμανία έχει προγραμματίσει να άρει την ταξιδιωτική οδηγία για ταξίδια προς το εξωτερικό την 15η Ιουνίου.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, την αυξημένη κίνηση των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνει και η τουριστική πράκτορας Λένα Βασιλειάδου από το γραφείο Schalk’s Reise Service στο Άαχεν.

«Οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι πελάτες ρωτούν στοχευμένα για Ελλάδα και Κροατία που έχουν χαμηλό αριθμό κρουσμάτων και ζητούν να ενημερωθούν, μεταξύ άλλων, για τα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν εκεί», δήλωσε η ίδια στο DW.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απηύθυνε προσκλητήριο στους Γερμανούς πολίτες να επισκεφθούν το καλοκαίρι την Ελλάδα, μέσω συνέντευξής τους στη γερμανική Bild.

«Μελετάμε προσεκτικά την κατάσταση, για να διασφαλίσουμε ότι θα οργανώσουμε τις υπηρεσίες υγείας κατά τρόπο ώστε να αισθάνονται ασφαλείς τόσο οι επισκέπτες όσο και οι κάτοικοι στα νησιά», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Μιλώντας, εξάλλου, την Τρίτη από τη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε το άνοιγμα για τα χερσαία σύνορα της χώρας για τον οδικό τουρισμό μέχρι τις 15 Ιουνίου. Στόχος είναι να ενεργοποιηθεί ο τουριστικός κλάδος σε περιοχές όπως η Χαλκιδική, η Πιερία και άλλες τουριστικές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη: Τουρισμός, νοσοκομεία και έργα υποδομών στο επίκεντρο

Πώς θα γίνει η επανεκκίνηση του Τουρισμού

Βάσει τον όσων είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ο αρμόδιος υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ήδη από τις 25 Μαΐου έχει ξεκινήσει ο εσωτερικός τουρισμός, με το άνοιγμα των yachting.

Στη συνέχεια, 1η Ιουνίου ανοίγουν τα camping και τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας.

Τα υπόλοιπα καταλύματα θα ανοίξουν στις 15 Ιουνίου.

Ο τουρισμός εξωτερικού θα αρχίσει από τις 15 Ιουνίου, οπότε θα απελευθερωθεί η είσοδος επισκεπτών από περίπου 20 χώρες.

Θα αφορά επισκέπτες με καλά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά, ενώ θα αξιολογούνται και κριτήρια όπως: οδική πρόσβαση, μεσαίας απόστασης αεροπορικώς, ομογενειακές κοινότητες.

Ένα δεύτερο κύμα χωρών θα προστεθεί την 1η Ιουλίου, από το οποίο θα εξαιρεθούν μόνο χώρες με αρνητικά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά.

Η σταδιακή άρση των υπόλοιπων εξαιρέσεων ορίστηκε για τις 15 Ιουλίου.

Τα μέτρα για την διαχείριση κρουσμάτων

Στο πλαίσιο των μέτρων για την διαχείριση κρουσμάτων κορωνοϊού, κάθε κατάλυμα θα έχει έναν συνεργαζόμενο γιατρό αλλά και έναν συντονιστή.

Επίσης, θα οριστούν ειδικοί «χώροι καραντίνας» ανά περιφέρεια έως ότου να μεταφερθεί τυχόν ασθενής σε δομή υγείας.

Ειδικά για τα νησιά, δρομολογείται η εγκατάσταση συνολικά 20 νέων αναλυτών για tests, ενώ εξασφαλίζεται και η λειτουργία 600 κλινών COVID-19.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ