ΕΛΛΑΔΑ

Ο Κικίλιας επισημαίνει τα λάθη που κάνουμε στη χρήση μάσκας

Ο Κικίλιας επισημαίνει τα λάθη που κάνουμε στη χρήση μάσκας
ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Το υπουργείο Υγείας, και ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας, ανάρτησαν ένα σχέδιο στο οποίο απεικονίζονται οι 5 τρόποι με τους οποίους δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται οι μάσκες.

Στην ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Κικίλιας μαζί με το σχέδιο του υπουργείου αναφέρει: «Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη όταν χρησιμοποιούμε #μάσκα. Φροντίζουμε να μην τα κάνουμε για να #μένουμε_ασφαλείς».

Υπενθυμίζεται ότι από το περασμένο Σάββατο (18/07) έγινε υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πελάτες, με επιβολή προστίμου σε όσους δεν συμμορφώνονται. Πρόστιμο ακόμη, της τάξης των 150 ευρώ, επιβάλλεται σε όσους δεν φορούν μάσκα σε:

  • Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
  • Ταξί
  • Κομμωτήρια

Στα πλοία και στα αεροπλάνα αν οι επιβάτες δεν φορούν μάσκα δεν επιβιβάζονται για το ταξίδι, στα νοσοκομεία, τα ιατρεία, τα διαγνωστικά κέντρα και τα κέντρα αισθητικής δεν επιτρέπεται η είσοδος χωρίς μάσκα.

Για τις επισκέψεις στα μουσεία υπάρχει σύσταση για τη χρήση της μάσκας, ωστόσο σε κάποια μουσεία, όπως αυτό της Ακρόπολης (το αναφέρει στο επίσημο site) είναι υποχρεωτική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ