Κορωνοϊός: Νεκρός μετανάστης στη Μαλακάσα - Ο πρώτος από την αρχή της πανδημίας
Ανανεώθηκε:
Ο πρώτος θάνατος από κορωνοϊό, από την αρχή της πανδημίας ενός επωφελούμενου καταγράφηκε σήμερα, Κυριακή, στη χώρα μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν άνδρα 61 ετών με καταγωγή από το Αφγανιστάν, πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος διέμενε στη δομή της Μαλακάσας.
Ο εν λόγω άνδρας νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, έγινε γνωστός ο θάνατος μίας 39χρονης που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Λαϊκό και κατέληξε λόγω επιπλοκών του κορωνοϊού σήμερα.
Η γυναίκα έκανε εισαγωγή στις 29 Σεπτεμβρίου και νοσηλευόταν διασωληνωμένη.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είχε υποκείμενο νόσημα.
Τα τελευταία στοιχεία
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το Σάββατο 315 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, 17.228, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.
Από το σύνολο των κρουσμάτων, 59 συνδέονται με γνωστές συρροές και 19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας
Τα 2.783 (16.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7.131 (41.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Συνολικά 68 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. Οι 16 (23.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 199 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Κανιβαλισμός πριν από 45.000 χρόνια: Τι δείχνουν τα ευρήματα από σπήλαιο στο Βέλγιο
08:10
Βρετανία: Το 2025 καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός μεταναστών που έφτασαν στη χώρα μέσω της Μάγχης
08:00
Από την ψηφιακή υπουργό, στην αυτοκριτική του Gemini: 4 από τις πιο παράξενες στιγμές του ΑΙ το 2025
07:50
Με χιλιάδες κόσμου στο Λευκό Πύργο και ένα εντυπωσιακό laser show η Θεσσαλονίκη υποδέχτηκε το 2026
07:40