Κορωνοϊός: Σε καραντίνα ξανά το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ στη Χίο
Ανανεώθηκε:
Σε καραντίνα μπαίνει το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ στη Χίο, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων σε πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στη δομή, σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.
ΕΠιπλέον, ζητήθηκε από τον ΕΟΔΥ να μεταβεί στο χώρο κλιμάκιο, με σκοπό την καλύτερη ανίχνευση κρουσμάτων και υγειονομική περίθαλψη των επωφελούμενων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου:
Σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό (καραντίνα) τίθεται το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ Χίου μέχρι τις 21.10.2020, με κοινή απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου.
Μετά την ιχνηλάτηση πληθώρας κρουσμάτων στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ Χίου, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου κατέθεσε αίτημα στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για την τοποθέτηση έκτακτου κλιμακίου στο ΚΥΤ, με σκοπό την καλύτερη ανίχνευση κρουσμάτων και υγειονομική περίθαλψη των επωφελούμενων.
Επιπροσθέτως, θα δοθεί άμεση προτεραιότητα στην μεταφορά από το ΚΥΤ στην ηπειρωτική Ελλάδα (κοντά σε νοσοκομεία αναφορά COVID-19) όλων των εγκύων που βρίσκονται μετά τον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης τους, ώστε να μην πραγματοποιούνται τοκετοί στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο».
Ρήγμα στη σχέση Πολωνίας - ΗΠΑ μετά από δηλώσεις του προέδρου της Βουλής κατά Τραμπ
18:59
Φάμελλος στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει το Σύνταγμα θύμα του επικοινωνιακού σχεδίου του Μητσοτάκη
18:50
Ηράκλειο Κρήτης: Συνολικά 42 άτομα μετανάστες εντοπίστηκαν σε παραλία του Βιάννου
18:42
Τροχαίο δυστύχημα στα Χανιά: Σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτων - Νεκρή οδηγός (pics)
18:33