ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Έξι νεκροί μέσα σε λίγες ώρες - Στους 528 οι θάνατοι στη χώρα

Κορωνοϊός: Έξι νεκροί μέσα σε λίγες ώρες - Στους 528 οι θάνατοι στη χώρα
INTIME NEWS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στη «μαύρη» λίστα των θανάτων λόγω του νέου κορωνοϊού έχουν προστεθεί έξι επιπλέον συμπολίτες μας μέσα σε λίγες ώρες, με τους συνολικά καταγεγραμμένους νεκρούς λόγω επιπλοκών της νόσου Covid-19 να ανέρχονται σε 528.

Συγκεκριμένα, μια 82χρονη με υποκείμενα νοσήματα, κατέληξε το πρωί στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Λίγο νωρίτερα, μια 85χρονη με υποκείμενα νοσήματα και ένας 83χρονος επίσης με υποκείμενα νοσήματα εξέπνευσαν στο νοσοκομείο «Θριάσιο».

Επίσης, ένας 84χρονος με υποκείμενα νοσήματα άφησε την τελευταία της πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ενώ ένας 77χρονος κατέληξε στο νοσοκομείο «Ελπίς».

Τέλος, ένας 92χρονος με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, κατέληξε στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ.

Εντείνεται η ανησυχία για την διασπορά του ιού

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, επιβεβαιώθηκαν 18 κρούσματα σε εκκοκκιστήριο βαμβακιού στη Λιβαδειά. Η ιχνηλάτηση των επαφών των νέων κρουσμάτων έχει ξεκινήσει, ωστόσο η διαδικασία δεν είναι καθόλου εύκολη, καθώς φαίνεται ότι ο κύκλος των επαφών είναι μεγάλος. Μάλιστα, εκτός από φίλους και συγγενείς, υπάρχουν και πολλοί παραγωγοί που ήρθαν σε επαφή με τους υπαλλήλους της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Τη Δευτέρα, ανακοινώθηκαν 438 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 62 συνδέονται με γνωστές συρροές και 42 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 25.802, εκ των οποίων το 55,6% άνδρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ