ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός – Κλειστά σχολεία: Τι θα γίνει με δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια

Κορωνοϊός – Κλειστά σχολεία: Τι θα γίνει με δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την επιβολή lockdown στη χώρα μας, την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων έχει βάλει στη «μέγγενη» το σύστημα υγείας.

Τις επόμενες ώρες επιστρέφουν τα SMS σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας ενώ, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης, κλείνουν και σχολικές βαθμίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να παραμείνουν κλειστά τα λύκεια, ενώ αντίθετα τα δημοτικά σχολεία θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν.

Σε ό,τι αφορά στα γυμνάσια, η κατάσταση δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει, ωστόσο το επικρατέστερο σενάριο είναι να κλείσουν και αυτά.

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, οι παιδικοί σταθμοί να παραμείνουν ανοικτοί κατά τη διάρκεια του lockdown.

Πώς αποφάσισε το lockdown o Κυριάκος Μητσοτάκης

Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού ανάγκασαν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει δεκτή την πρόταση των λοιμωξιολόγων για καθολικό lockdown διάρκειας ενός μήνα.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός είχε συνεχείς συσκέψεις με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, υπουργούς και τους στενούς του συνεργάτες.

Η κυβέρνηση προσπάθησε να αποφύγει ένα νέο κλείσιμο της κοινωνίας και της οικονομίας, ωστόσο μετά την έκρηξη των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες και την αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων, φαίνεται πως δεν είχε άλλη επιλογή.

Η εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων ήταν ξεκάθαρη: γενικό lockdown για να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Υπήρξε και η σκέψη να γίνει lockdown μόνο στην Αττική, αλλά τελικά προκρίθηκε η λύση του ολικού κλεισίματος προκειμένου να περιοριστούν τα κρούσματα.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη είχαμε νέο, τριπλό αρνητικό ρεκόρ στη χώρα, τόσο στον αριθμό των διασωληνωμένων όσο και στους νεκρούς και τα κρούσματα.

Τα κρούσματα ανήλθαν στα 2.646 από 2.166 την Τρίτη.

Οι διασωληνωμένοι αυξήθηκαν στους 179 από 169 ενώ σημειώθηκαν και 25 θάνατοι.

Κικίλιας: Καθολικό lockdown για ένα μήνα ζητούν οι λοιμωξιολόγοι

Την επιβολή lockdown σε ολόκληρη τη χώρα για χρονικό διάστημα ενός μήνα προανήγγειλε αργά το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα «έκρηξη» κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θανάτων εξαιτίας του κορωνοϊού.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο κ. Κικίλιας δήλωσε πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έκαναν δεκτή την σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων, ενώ παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα κάνει ο πρωθυπουργός το μεσημέρι της Πέμπτης, μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

«Η εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και Επιδημιολόγων στην Κυβέρνηση είναι lockdown σε όλη τη χώρα για τον επόμενο ένα μήνα», ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Ερωτηθείς, ειδικότερα, από πότε θα ισχύσει το καθολικό lockdown, ο υπουργός Υγείας αρκέστηκε να πει «το ταχύτερο δυνατόν» και ότι τις ανακοινώσεις θα κάνει ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, η εισήγηση των ειδικών είναι να κλείσουν τα Λύκεια και τα Γυμνάσια και να συνεχίσουν την λειτουργία τους κανονικά τα δημοτικά σχολεία σε όλη την χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ