Lockdown – Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Δεν αποκλείεται επέκταση και μετά τις 30 Νοεμβρίου
Ανοικτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί το lockdown ακόμη και μετά τις 30 Νοεμβρίου άφησε την Κυριακή ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.
Ο κ. Παναγιωτακόπουλος τόνισε πως τα νοσοκομεία, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, βρίσκονται υπό σφοδρή πίεση και πρόσθεσε ότι «οι εφεδρείες μας εξαντλούνται ωστόσο ως λαός έχουμε αποδείξει ότι διαθέτουμε ευελιξία και επινοητικότητα».
«Ανοίγουμε κρεβάτια σε κλειστές κλινικές, σε πτέρυγες που δεν χρησιμοποιούνται, ενώ μεταφέρονται ασθενείς και σε αλλά νοσοκομεία σε κοντινούς νομούς», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Σκάι.
Ωστόσο, ο ίδιος επισήμανε πως πλέον καταγράφεται σταθεροποίηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη και πρόσθεσε ότι αναμένεται μείωση τις επόμενες ημέρες.
Επισημαίνεται ότι τις τελευταίες ώρες σαράντα ακόμη συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη με τον θάνατο εξαιτίας επιπλοκών της ασθένειας.
Ο νέος τραγικός απολογισμός ανεβάζει ακόμη περισσότερο τον συνολικό αριθμό νεκρών ο οποίος το Σάββατο «έσπασε» το φράγμα των 1.000 θανάτων (1035).
Ο μεγαλύτερος καταγεγραμμένος ημερήσιος αριθμός νεκρών μέχρι στιγμής κατεγράφη την περασμένη Πέμπτη και ήταν 50 νεκροί.
Μεταξύ των νεκρών συγκαταλέγεται και ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης, ο οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης με λοίμωξη του αναπνευστικού συνέπεια κορωνοϊού. Ο Μητροπολίτης άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή σε ηλικία 62 ετών.
«How to Lose a Guy in 10 Days»: Έρχεται sequel 23 χρόνια μετά με την Κέιτ Χάντσον
23:00
Τουρκία: Το υπουργείο Δικαιοσύνης απορρίπτει την απόφαση του ΕΔΔΑ για τον Οσμάν Καβάλα
22:43
Επεισόδια στη δομή Σιντίκης Σερρών: Ένοχοι οι 23 κατηγορούμενοι - Οι ποινές τους
22:35
Χάρης Δούκας: Τώρα είναι η στιγμή για την άμεση κατεδάφιση του κτηρίου του Badminton
22:30