ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η πίεση στις ΜΕΘ - 1.677 κρούσματα, 95 νεκροί και 578 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η πίεση στις ΜΕΘ - 1.677 κρούσματα, 95 νεκροί και 578 διασωληνωμένοι
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, 1.677 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα,  εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 119.720, εκ των οποίων το 52.7% άνδρες.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 5.038 (4.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 33.160 (27.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια ώρα, 578 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 172 (29.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 691 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 95 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3.289 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1312 (39.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τις επόμενες ημέρες οι ανακοινώσεις για λιανεμπόριο και μετακινήσεις

Μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες θα γνωστοποιήσει η κυβέρνηση τις αποφάσεις της για πιθανή χαλάρωση των μέτρων που αφορούν σε οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη σήμερα, Τετάρτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σημείωσε ότι αν και υπάρχει πτώση στους δείκτες κρουσμάτων και νοσηλειών, ωστόσο αυτή δεν κρίνεται ικανοποιητική.

«Η βελτίωση είναι αργή και αυτό έχει καθυστερήσει το άνοιγμα των δραστηριοτήτων και ενδεχομένως να καθυστερήσει κι άλλο».

Ο κ. Πετσας επανέλαβε ότι μέχρι τις 7 Ιανουαρίου δεν θα ανοίξουν σχολεία, ψυχαγωγία ή χιονοδρομικά και δε θα υπάρξει δυνατότητα μετακίνησης από νομό σε νομό, πλην συγκεκριμένων εξαιρέσεων και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει εισήγηση για να διαφοροποιηθούν τα μέτρα σε περιφερειακό επίπεδο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι θα υπάρξει επέκταση του ωραρίου στην κυκλοφορία για να διευκολυνθούν τα καταστήματα του λιανεμπορίου. Αναζητείται επίσης, όπως είπε, μια λύση στο ωράριο για τις ημέρες των εορτών, προκειμένου να μετακινηθεί ο κόσμος για όσο θα του επιτρέπεται και υπενθύμισε ότι θα πρέπει οι εορτασμοί στα σπίτια να είναι μέχρι εννέα άτομα.

Σχετικά με την λειτουργία των εκκλησιών, ο κ. Πέτσας είπε ότι χθες, Τρίτη, έγινε μια καλή συζήτηση μεταξύ πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και εκτίμησε ότι είμαστε κοντά στο να βρεθεί μια χρυσή τομή.

Άφησε ακόμη ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει η καραντίνα των 10 ημερών που έχει τεθεί σε όσους Έλληνες έρχονται από το εξωτερικό για τις γιορτές στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ