ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Ποιες είναι οι περιοχές της χώρας που βρίσκονται στο «κόκκινο»

Κορωνοϊός: Ποιες είναι οι περιοχές της χώρας που βρίσκονται στο «κόκκινο»
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Αλλεπάλληλες οι προειδοποιήσεις από κυβέρνηση και ειδικούς για την αυστηρή τήρηση των μέτρων σε συγκεκριμένες περιοχές όπου παρατηρείται υψηλό επιδημιολογικό φορτίο κορωνοϊού.

Σήμερα ήταν η σειρά του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια να απευθύνει την σχετική έκκληση - προειδοποίηση. Όπως είπε κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους (κάτι που καθιστά τις περιοχές αυτές «κόκκινες») εντοπίζονται στις Περιφέρειες Καλύμνου, Κοζάνης, Κιλκίς, Δυτικής Αττικής, Έβρου, Θάσου, Ξάνθης, Ροδόπης, Μυτιλήνης και Φλώρινας.

Ειδικά για την Δυτική Αττική και την Κοζάνη η κατάσταση είναι κρίσιμη καθώς εδώ και δύο εβδομάδες βρίσκονται σε αυστηρότερο lockdown.

Υπενθυμίζεται ότι χθες την παράταση του αυστηρού lockdown στην Ελευσίνα, τον Ασπρόπυργο και την Κοζάνη έως τα ξημερώματα (06:00) την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι αίρονται οι περιορισμοί στη Μάνδρα, καθώς οι επιδημικοί δείκτες έχουν βελτιωθεί. Την ίδια ώρα, αυστηρά μέτρα τύπου Θεσπιών τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα τα ξημερώματα και για 10 ημέρες στο χωριό Κέλλη Αμυνταίου Φλώρινας.

Επιπλέον, το αυστηρό lockdown που αφορά τον δήμο Κοζάνης, ισχύει και για τους δήμους Εορδαίας και Βοΐου.

Χθες και ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι υπάρχουν και άλλες περιοχές που προβληματίζουν λόγω υψηλού ιικού φορτίου -κάτι που αποτελεί επί της ουσίας προειδοποίηση για το ενδεχόμενο αυστηρότερων μέτρων.

Οι περιοχές αυτές είναι: Φλώρινα, Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Περιστέρι, Ίλιον και Αχαρνές, Ζεφύρι, καθώς και η Κάλυμνος.

Ανάλογες επισημάνσεις για υψηλό ιικό φορτίο σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης έκανε χθες και ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης στη διάρκεια της ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ