ΕΛΛΑΔΑ

Στο «κόκκινο» η Αχαΐα: Με κορωνοϊό νοσηλεύονται ένας 10χρονος και ένα βρέφος

Στο «κόκκινο» η Αχαΐα: Με κορωνοϊό νοσηλεύονται ένας 10χρονος και ένα βρέφος
© Intime p.a.

Νέες μολύνσεις κορωνοϊού σε παιδιά καταγράφηκαν στην Πάτρα, με τοπικές ιστοσελίδες να αναφέρουν πως ένας 10χρονος και ένα βρέφος δύο μηνών νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας tempo24.gr, η κατάσταση της υγείας του 10χρονου δεν εμπνέει ανησυχία.

Το patrisnews.com μεταδίδει πως ο μικρός έπαθε λιποθυμικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου.

Υποβλήθηκε σε τεστ κορωνοϊού, το οποίο βγήκε θετικό.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, θετική είναι και η μητέρα του παιδιού αλλά και το αδελφάκι του, που κόλλησε από τη δασκάλα του στο σχολείο.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ακόμη περισσότερες πληροφορίες για το βρέφος.

Βελτιώθηκε ο 9χρονος

Υπενθυμίζεται πως σε μονάδα αρνητικής πίεσης της ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας νοσηλεύεται και ένας 9χρονος.

Μάλιστα, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο Διευθυντής ΕΣΥ και Υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ Ανδρέας Ηλιάδης, γίνεται μια προσπάθεια για να μη διασωληνωθεί το παιδί.

«Η προσπάθεια είναι να μην διασωληνωθεί όσο κι αν αυτό ακούγεται οξύμωρο. Η διασωλήνωση σώζει. Για μας είναι πολύ εύκολο να διασωληνώσουμε έναν ασθενή. Η διασωλήνωση όμως ενεργοποιεί άλλους μηχανισμούς που μπορεί να επιδεινώσει τον ασθενή» τόνισε ο ίδιος.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που θα δείξουν εάν ο μικρός έχει προσβληθεί από τη βρετανική μετάλλαξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ