ΕΛΛΑΔΑ

Εκπρόσωποι ιδιωτικών κλινικών στο CNN Greece: Παραχωρήσαμε 410 κλίνες και δεν έχουν αξιοποιηθεί

Εκπρόσωποι ιδιωτικών κλινικών στο CNN Greece: Παραχωρήσαμε 410 κλίνες και δεν έχουν αξιοποιηθεί
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των ιδιωτικών κλινικών θα έχει το απόγευμα της Τρίτης η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με θέμα συζήτησης το ενδεχόμενο επίταξης του κλάδου στη μάχη κατά της πανδημίας.

Μπορεί οι εμβολιασμοί να δημιουργούν σιγά - σιγά το τείχος της ελπίδας εκτός από αυτό της ανοσίας- ωστόσο χρειάζεται χρόνος για να επιτευχθεί μία πραγματική ανοσία και το τρίτο κύμα της πανδημίας, σαρώνει.

Ιδιαίτερο προβληματισμό μάλιστα δημιουργεί το γεγονός, ότι ενώ έχουμε lockdown πάνω από 3 εβδομάδες, με κλειστό το σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων και της οικονομίας, τα κρούσματα εξακολουθούν να αυξάνονται και το σύστημα υγείας, βρίσκεται για ακόμη μία φορά στα όριά του.

Εκπρόσωποι του κλάδου των ιδιωτικών κλινικών, με τους οποίους συνομίλησε το CNN Greece, δηλώνουν ότι είναι ανοιχτοί στο ενδεχόμενο επίταξης.

Θυμίζουν, ωστόσο, ότι αν και έχουν παραχωρήσει στο υπ. Υγείας 300 απλές κλίνες και 110 κλίνες ΜΕΘ, αυτές δεν έχουν αξιοποιηθεί.

Επικεφαλής μάλιστα από μεγάλο όμιλο, αναφέρει ότι για λόγους ετοιμότητας της κατάστασης, έχει αναβάλλει ακόμη και χειρουργεία, παρόλα αυτά η κυβέρνηση, δεν ανακοινώνει τις προθέσεις της.

Άλλοι εκπρόσωποι ιδιωτικών κλινικών, τονίζουν ότι από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε στο πλευρό της κυβέρνησης, προσθέτοντας παράλληλα ότι αυτή την στιγμή, έχει χαθεί η ψυχραιμία για τη διαχείριση της πανδημίας.

Το μεγάλο ερώτημα είναι, εάν επιταχθούν οι ιδιωτικές κλινικές, τι θα συμβεί με τους ασθενείς, που νοσηλεύονται στις κλίνες των ιδιωτικών νοσοκομείων…

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, κ. Ανδρέας Καρταπάνης, επισημαίνει ότι έχει προτείνει στην ηγεσία του υπ. Υγείας να συνεπικουρεί τις εφημερίες των δημόσιων νοσοκομείων, ενώ θυμίζει ότι τον περασμένο Νοέμβριο, όταν έβραζε η συμπρωτεύουσα και είχε χτυπήσει κόκκινο, ο Όμιλος είχε στείλει στη Θεσσαλονίκη, 14 γιατρούς της δύναμής του, προκειμένου να στηρίξουν το έργο του ΕΣΥ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ