ΕΛΛΑΔΑ

Θεοδωρίδου στο CNN Greece: Δεν υπάρχει αίτημα για κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των επιστρατευμένων

Θεοδωρίδου στο CNN Greece: Δεν υπάρχει αίτημα για κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των επιστρατευμένων
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Δεν υπάρχει αίτημα για κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των 206 επιστρατευμένων γιατρών ξεκαθάρισε σε δήλωσή της στο CNN Greece η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Το εν λόγω αίτημα δεν έχει φτάσει στην επιτροπή, κάτι το οποίο η ίδια θεωρεί και λογικό, καθώς οι γιατροί θα έπρεπε ήδη να έχουν εμβολιαστεί.

Υπενθυμίζεται πως γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό μπορούσαν από τον Ιανουάριο να κάνουν το εμβόλιο, ως άτομα της πρώτης γραμμής άμυνας κατά του κορωνοϊού.

Ωστόσο, η κ. Θεοδωρίδου ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση που κινηθεί το εν λόγω αίτημα και φτάσει στην επιτροπή, τότε φυσικά και θα συζητηθεί.

Σε θέση μάχης 206 γιατροί - Κάποιοι και ανεμβολίαστοι

Οι 206 ιδιώτες γιατροί έχουν ήδη πάρει θέση «μάχης» στα μεγάλα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, ωστόσο κάποιοι από αυτούς δεν είναι εμβολιασμένοι καθώς δεν είχε έρθει ακόμη η σειρά τους.

Μεταξύ αυτών η κ. Κατερίνα Αναπλιώτη, επιστρατευμένη πνευμονολόγος στον Ερυθρό Σταυρό, η οποία όπως αποκάλυψε μιλώντας σήμερα στο Mega, παρουσιάστηκε στον Ερυθρό Σταυρό, χωρίς ωστόσο να έχει εμβολιαστεί.

«Είναι η πρώτη μέρα που παρουσιάζομαι στον Ερυθρό. Έχω κληθεί να παρέχω τις υπηρεσίες μου στο δημόσιο σύστημα υγείας. Το πρόβλημα είναι ότι είμαι ακόμα ανεμβολίαστη. Μου είπαν να κάνω υπομονή γιατί περιμένουν πολλοί συνάδελφοί μου να εμβολιαστούν, και αυτή τη στιγμή έχω κληθεί να παρέχω τις υπηρεσίες μου ανεμβολίαστη. Έχω μια αίτηση που θέλω να καταθέσω στη διοίκηση του νοσοκομείου για αναβολή της επίταξής μου. Θα αιτηθώ να εμβολιαστώ άμεσα και να μπορώ να βοηθήσω τους συναδέλφους μου και το εθνικό σύστημα υγείας», είπε η κ. Αναπλιώτη.

«Πέραν του εθνικού συστήματος υγείας ένας γιατρός του ΕΟΠΥΥ αντιμετωπίζει πολλά περιστατικά στα ιατρεία του. Οι ασθενείς μας μάς έχουν ανάγκη. Είναι τουλάχιστον 200 ασθενείς τον μήνα. Αυτή τη στιγμή αισθανόμαστε ξεριζωμένοι μέσα από αυτή τη διαδικασία», συνέχισε η ίδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ