ΕΛΛΑΔΑ

Σαρηγιάννης: Να μην πάμε στο χωριό το Πάσχα για να κάνουμε ένα καλό καλοκαίρι

Σαρηγιάννης: Να μην πάμε στο χωριό το Πάσχα για να κάνουμε ένα καλό καλοκαίρι
INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Βρισκόμαστε στην αρχή μιας πορείας αποκλιμάκωσης της πανδημίας πανελλαδικά, εκτίμησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης σημειώνοντας ότι είναι προτιμότερο να μην κάνουμε Πάσχα στο χωριό προκειμένου να μην γκρεμίσουμε - όπως είπε - όσα θα χτίσουμε μέχρι τότε. 

«Θα πρέπει να μη ρίξουμε τις άμυνες, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και τις μάσκες, τις αποστάσεις κλπ και να μεγιστοποιήσουμε την εφαρμογή των self test», τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6» ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχει πίεση στο σύστημα της υγείας.

«Στα 250.000 selt test που έγιναν το Σαββατοκυριάκο και τη Δευτέρα βρέθηκαν περίπου 600 ασυμπτωματικοί, πράγμα που δείχνει ότι οι πιθανότητες να κολλήσουν αυτοί οι άνθρωποι άλλους είναι πολύ μεγάλες. Θα βρούμε από αυτούς και άλλους από την ιχνηλάτηση», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα δούμε αποσυμπίεση στις ΜΕΘ προς το τέλος του μήνα.

Για το Πάσχα ο κ. Σαρηγιάννης είπε ότι θα προτιμούσε «να μην κάνουμε στο χωριό γιατί θα ήταν καλό να κάνουμε ένα καλό καλοκαίρι, να μην γκρεμίσουμε αυτό που θα έχουμε χτίσει έως τότε, να το διατηρήσουμε και να το στερεώσουμε».

Παράλληλα εξέφρασε τις ενστάσεις του για το άνοιγμα της εστίασης στον απόηχο των κορωνοπάρτι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ