ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Φουρθιώτη: Νέο βίντεο με τον ποινικό που πυροβόλησε έξω από το σπίτι του

Υπόθεση Φουρθιώτη: Νέο βίντεο με τον ποινικό που πυροβόλησε έξω από το σπίτι του
CNN Greece / Video Screen-Grab

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται ακόμη ένα βίντεο που αποτυπώνει τον ποινικό, ο οποίος μόλις έχει πυροβολήσει στο σπίτι του παρουσιαστή, Μένιου Φουρθιώτη και προσπαθεί να εξαφανιστεί. 

Στο βίντεο που δημοσιεύει το CNN Greece, ο δράστης φαίνεται να κρατά στα χέρια του ένα καλάσνικοφ, έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και σύμφωνα με τη δικογραφία είναι ένας από τους δύο προφυλακισμένους, καθώς εισαγγελέας και ανακριτής δεν πείστηκαν ότι όλη αυτή η επίθεση δεν ήταν σκηνοθετημένη.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη το CNN Greece είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας υλικό από τις κάμερες ασφαλείας καταστημάτων που έχουν καταγράψει τη διαδρομή των δυο ποινικών -προφυλακισμένων πλέον- συνεργών στην υπόθεση Φουρθιώτη

Σε αυτό το υλικό έχει αποτυπωθεί η μηχανή που χρησιμοποίησαν οι δράστες το βράδυ που πυροβόλησαν εναντίων των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και που στην ουσία ανέβαλε για λίγες ώρες το δήθεν «χτύπημα» στο σπίτι του παρουσιαστή.

Επίσης, υλικό από κάμερες έχει καταγράψει το αυτοκίνητο των δυο ποινικών το οποίο, σύμφωνα με τη δικογραφία, χρησιμοποιήθηκε από τους δυο προφυλακισμένους άνδρες.

Τα όσα είπαν στους αστυνομικούς οι δυο συλληφθέντες ποινικοί ξεκλείδωσαν, για το Τμήμα Εκβιαστών, την υπόθεση που τους οδήγησε στο σχηματισμό της δικογραφίας σε βάρος του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη.

Στις καταθέσεις τους υποστηρίζουν ότι για όσα κατηγορούνται, ο παρουσιαστής τους είχε ζητήσει να βρουν άτομα για να προχωρήσουν στις ενέργειες. Παρά το γεγονός πως υπάρχουν άκρως επιβαρυντικά εργαστηριακά αποτελέσματα που συνδέουν τους δύο προφυλακισμένους τόσο με τους πυροβολισμούς κατά των αστυνομικών όσο και με τους πυροβολισμούς στο σπίτι του παρουσιαστή, εκείνοι προσπαθούν να πείσουν τις αρχές ότι δεν έχουν καμία σχέση και ότι ο παρουσιαστής έκανε μόνος του τις συνεννοήσεις για να βρεθούν τα «κατάλληλα» άτομα.

«....Όσα γράφει η δικογραφία και κατηγορούμαι, δεν τα έχω κάνει. Είμαι άνεργος και μου ζήτησε ο Π. να πάω μαζί του στην φύλαξη του Μένιου και στο ραδιόφωνο. Μου είπε ότι ο μισθός θα είναι 1.500 ευρώ και αμέσως είπα ναι και έτσι ξεκίνησε η φύλαξη. Με όλες αυτές τις πράξεις δεν έχουμε καμία σχέση, ούτε εγώ ούτε ο Π.», ανέφερε ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων και συμπλήρωσε:

«Υποψιαστήκαμε ότι θέλει κι άλλα πράγματα, αλλά δεν είμαι βέβαιος. Για ό,τι έχει κάνει ο Μένιος δεν ευθύνομαι εγώ. Λόγω λάθος συνεννόησης του Μένιου με τα άτομα που είχε βρει αυτός, έγιναν οι πράξεις που μας κατηγορείτε για τις οποίες δεν ευθύνομαι εγώ και ο Π.»

Ο δεύτερος από τους δυο ποινικούς συλληφθέντες υποστηρίζει μάλιστα ότι βοήθησε τον παρουσιαστή να βρεθούν τα άτομα, αλλά δεν γνωρίζει τίποτα για τα όσα ακολούθησαν. Ενώ όταν τον ρωτούν οι αστυνομικοί, πού βρισκόταν το βράδυ της συμπλοκής με τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, δεν δίνει πολύ ξεκάθαρες απαντήσεις:

«...Για ορισμένες από τις πράξεις που με κατηγορείτε, μου είχε ζητήσει (σ.σ. ο Μένιος Φουρθιώτης) να του βρω τα άτομα. Εγώ τα βρήκα και από κει και πέρα δεν γνωρίζω τίποτα για την εξέλιξη των γεγονότων που συνέβησαν».

«Μου είπε ότι δεν τον καλύπτει η αστυνομία, γιατί του κόψανε τα άτομα και έχει πρόβλημα με τρομοκράτες. Τώρα που το θυμάμαι καλύτερα, τις τελευταίες οκτώ με εννιά μέρες πηγαίναμε κάθε μέρα στο σπίτι του, είτε για να τον πάρουμε είτε για να τον αφήσουμε», συνέχισε.

Συγκεκριμενα, ο δεύτερος συγκατηγορούμενος για την υπόθεση κατέθεσε στους αστυνομικούς:

Ερώτηση: «Που βρισκόσουν 01.00 τα ξημερώματα στις 16/4/2021;»

Απάντηση: «Είχα φύγει από το μαγαζί που δούλευα στην λεωφόρο Κηφισίας. Δεν θυμάμαι όμως μετά αν γύρισα σπίτι. Πάντως συνήθως γυρίζω σπίτι.»

Ερώτηση: «Από το προανακριτικό υλικό προκύπτει ότι στις 16 Απριλίου και ώρα 01.55 έλαβες το μήνυμα από την τηλεφωνική σύνδεση. Ποιο το περιεχόμενο του μηνύματος και κάθε πότε επικοινωνούσατε με τα συγκεκριμένα τηλέφωνα.»

Απάντηση: «Θυμάμαι το μήνυμα που μου είπατε. Μου είχε στείλει "αν υπάρχει πρόβλημα πες να βοηθήσω" και άλλα τέτοια κουλά. Και πιο πριν μου είχε κάνει αρκετές κλήσεις. Αλλά δεν απάντησα γιατί με πρήζει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ