ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Τι ισχύει για τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο ή ταξί - Τα μέτρα έως τις 24 Μαΐου

Κορωνοϊός: Τι ισχύει για τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο ή ταξί - Τα μέτρα έως τις 24 Μαΐου
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα περιοριστικά μέτρα έναντι του κορωνοϊού που αίρονται, αλλά και εκείνα που εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι τις 24 Μαΐου.

Τα μέτρα έχουν ισχύ από σήμερα Παρασκευή 14 Μαΐου έως τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2021 και ώρα 6 π.μ., ενώ αναλύεται ο ακριβής τρόπος επαναλειτουργίας της εστίασης, των σχολείων, των δικαστηρίων, του λιανεμπορίου, αλλά και οι κανόνες που πρέπει να εφαρμόζουν οι ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις.

Διευκρινίσεις δίνονται και για τις μετακινήσεις με πλοία, αεροπλάνα, καθώς παρελθόν αποτελεί από σήμερα ο περιορισμός στις υπερτοπικές μετακινήσεις. αλλά και για το πόσα άτομα επιτρέπονται μέσα σε αυτοκίνητα και ταξί.

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο

Ειδικότερα, ο μέγιστος αριθμός επιβατών στα αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης είναι τα τρία άτομα, ενώ στα ταξί είναι δύο επιβάτες, εκτός του οδηγού. Άρα, συνολικά σε κάθε αυτοκίνητο θα μπορούν να βρίσκονται το πολύ μέχρι τρία άτομα, ενώ παραμένει η υποχρέωση χρήσης προστατευτικής μάσκας.

Εξαιρέσεις στον αριθμό επιβατών ανά αυτοκίνητο αποτελούν οι παρακάτω περιπτώσεις:

Μεταφορά ανήλικων παιδιών που συνοδεύονται από τους γονείς τους.
Ή άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και χρήζουν βοήθειας.

Δείτε εδώ την ΚΥΑ

Υπενθυμίζεται ότι αλλάζει και το ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Αντί για 23:00 – 05:00, πλέον θα ισχύει για 00:30 – 05:00, ενώ τα καταστήματα εστίασης θα κλείνουν στις 00:15 παραμένοντας ωστόσο χωρίς μουσική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ