ΕΛΛΑΔΑ

Άρση lockdown: Τι ισχύει για το ωράριο κυκλοφορίας και τα SMS από απόψε

Άρση lockdown: Τι ισχύει για το ωράριο κυκλοφορίας και τα SMS από απόψε
INTIME

Μια ακόμη «ανάσα» ελευθερίας μπορούμε να απολαύσουμε από απόψε, καθώς επεκτείνεται το ωράριο κυκλοφορίας και μαζί το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης.

Συγκεκριμένα, όπως υπενθύμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας απόψε, σε ό,τι αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας, από σήμερα ξεκινά μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Κατά την απαγόρευση κυκλοφορίας -δηλαδή από τις 12:30 το βράδυ μέχρι τις 5:00 το πρωί- η μετακίνηση επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και ατομική κίνηση με κατοικίδιο.

Η μετακίνηση για λόγους εργασίας γίνεται με τα ίδια έγγραφα που γινόταν ως σήμερα, ενώ για τις άλλες δύο περιπτώσεις ο πολίτης πρέπει να έχει μαζί του βεβαίωση κίνησης που να περιέχει το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο προορισμού του πολίτη καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης του (Βεβαίωση Τύπου Β).

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα καταργήθηκε η χρήση SMS στο 13033 και 13032, αφού καταργείται το click-away και το click-inside για το λιανεμπόριο.

Τα καταστήματα εστίασης θα κλείνουν στις 00:15, παραμένοντας παράλληλα χωρίς μουσική.

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε σήμερα, ο μέγιστος αριθμός επιβατών στα αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης είναι τα τρία άτομα, ενώ στα ταξί είναι δύο επιβάτες, εκτός του οδηγού. Άρα, συνολικά σε κάθε αυτοκίνητο θα μπορούν να βρίσκονται το πολύ μέχρι τρία άτομα, ενώ παραμένει η υποχρέωση χρήσης προστατευτικής μάσκας.

Εξαιρέσεις στον αριθμό επιβατών ανά αυτοκίνητο αποτελούν οι παρακάτω περιπτώσεις:

Μεταφορά ανήλικων παιδιών που συνοδεύονται από τους γονείς τους.
Ή άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και χρήζουν βοήθειας.

Δείτε εδώ την ΚΥΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ