ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Παράνομες μεθόδους προανάκρισης καταγγέλλει ο Κούγιας

Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Παράνομες μεθόδους προανάκρισης καταγγέλλει ο Κούγιας
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Τη νομική υπεράσπιση του βασικού υπόπτου στην υπόθεση της δολοφονίας της συζύγου του επιχειρηματία Διονύση Κορφιάτη, τον περασμένο Ιούνιο, στη Ζάκυνθο ανέλαβε ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος καταγγέλλει παράνομες μεθόδους της ελληνικής αστυνομίας όσον αφορά την προανάκριση, καθώς και καταπάτηση των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κούγιας αναφέρει:

«Στον επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου κο Αλέξιο Κούγια ανέθεσε την υπεράσπισή του ο, κατά το Τμήμα Εγκλημάτων κατά ζωής της ΓΑΔΑ, βασικός ύποπτος ως δράστης της ανθρωποκτονίας εις βάρος της γυναίκας που έχασε τη ζωή της από τις σφαίρες αγνώστου μέχρι πρότινος δράστου στη Ζάκυνθο και της απόπειρας ανθρωποκτονίας του εν ζωή τότε συζύγου της, ξενοδόχου.

Δυστυχώς, το δικηγορικό μας γραφείο βρίσκεται στη δύσκολη θέση να καταγγείλει τον επικεφαλής του συγκεκριμένου Τμήματος της ΕΛ.ΑΣ. για παράνομες μεθόδους όσον αφορά τη διενέργεια της προανακρίσεως και την καταπάτηση των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου, αλλά και για παράνομη συμπεριφορά εις βάρος συνεργάτη του γραφείου μας, η οποία με νόμιμο τρόπο ζήτησε τη λήψη αντιγράφων της δικογραφίας, πριν απολογηθεί ο κατηγορούμενος, ενός είναι νόμιμο δικαίωμά του.

Δυστυχώς, η πίεση των πολιτικών προϊσταμένων ενός ΕΛ.ΑΣ. για την αποκάλυψη των δραστών ακραίων εγκλημάτων σε όλη την ελληνική επικράτεια φαίνεται να οδηγεί κατά την κρίση ενός και μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στη ΓΑΔΑ εις βάρος ενός συνεργάτου ενός σε ακραίες και ασυνήθεις συμπεριφορές αστυνομικών που καταπατούν τα δικαιώματα Ελλήνων πολιτών και ενός φέρνουν στη δύσκολη θέση να τα καταγγείλουμε, αφού κύριο χαρακτηριστικό ενός ευνομούμενου κράτους δεν είναι η σύλληψη αθώων πολιτών και απόδοση κατηγοριών που θα καταρρεύσουν στα Δικαστήρια, δημιουργώντας συνθήκες κρίσεως εμπιστοσύνης στην ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά ο σεβασμός και η προάσπιση των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών».

Πάνω από 2.000 είναι οι σελίδες στη δικογραφία που έχει σχηματίσει η ασφάλεια Ζακύνθου για την υπόθεση. Πληροφορίες του CNN Greece αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους συνομιλίες από άρση τηλεφωνικού απορρήτου των δραστών της εκτέλεσης, κυρίως μετά τη δολοφονία και τις επικοινωνίες και τις συνεννοήσεις που έκαναν αλλά και καταθέσεις «φωτιά» που στην ουσία αποκαλύπτουν ονόματα και καταστάσεις.

Τα «κεντρικά» πρόσωπα στην εκτέλεση της συζύγου του Διον. Κορφιάτη

Συνολικά, μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί έξι άτομα σε Αθήνα, Ζάκυνθο και Πύργο ενώ η έρευνα των αστυνομικών έχει ξεκαθαρίσει το ρόλο των ηθικών και φυσικών αυτουργών.

Κεντρικό ρόλο στο συμβόλαιο θανάτου φέρεται να έχουν τρία πρόσωπα.

Το πρώτο είναι ένας απότακτος αστυνομικός, που υπήρξε υποδιοικητής ασφαλείας στη Ζάκυνθο και τον οποίο είχε αναφέρει σε μήνυσή του ο Διονύσης Κορφιάτης ως «επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης».

Επίσης, ο επιχειρηματίας ήταν μάρτυρας κατηγορίας του απότακτου αστυνομικού για την υπόθεση ληστείας σε βάρος του δημάρχου Ζακύνθου.

Μάλιστα, για την υπόθεση εκείνη ο απότακτος αστυνομικός είχε καταδικαστεί σε 20 χρόνια φυλάκιση.

Την ίδια ώρα, στα χέρια των αρχών βρίσκονται και δύο άτομα, τα οποία φέρονται να έχουν τον επιχειρησιακό ρόλο – ο ένας εργάζεται ως σεκιούριτι και ήταν αυτός που ξεκίνησε από την Αθήνα μεταφέροντας σκάφος στην Σκαφιδιά Ηλείας, το οποίο χρησιμοποίησαν για να περάσουν στο νησί.

Το εν λόγω άτομο, σε μήνυσή του, ο Διονύσης Κορφιάτης είχε κατονομάσει ως εκτελεστή της επίθεσης που είχε ως αποτέλεσμα να πέσει νεκρή η σύζυγός του.

Συνεργός του άνδρα αυτού φέρεται να είναι ένα άτομο από τη Ζάκυνθο, το οποίο επίσης είχε κατονομάσει ο επιχειρηματίας ως ηγετικό στέλεχος εγκληματικών οργανώσεων.

Μάλιστα, αυτό το δεύτερο πρόσωπο, ο Διονύσης Κορφιάτης το είχε κατονομάσει ως τον οδηγό της μοτοσυκλέτας στην οποία επέβαινε ο εκτελεστής που τους είχε πυροβολήσει τον Ιούνιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ