ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Στο «πορτοκαλί» η Μύκονος - Πώς διαμορφώνεται ο επιδημιολογικός χάρτης της χώρας

Κορωνοϊός: Στο «πορτοκαλί» η Μύκονος - Πώς διαμορφώνεται ο επιδημιολογικός χάρτης της χώρας
Η περιφερειακή ενότητα Μυκόνου ανεβαίνει επίπεδο και μεταφέρεται στο «πορτοκαλί» AP Photo/Thanassis Stavrakis

Νέα δεδομένα ισχύουν στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας αλλά και στην κατάταξη των περιφερειακών ενοτήτων σε επίπεδα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, η περιφερειακή ενότητα Μυκόνου ανεβαίνει επίπεδο και μεταφέρεται στο «πορτοκαλί» (επίπεδο 3), ενώ και ο δήμος Λειψών ανεβαίνει επίπεδο και μεταφέρεται στο «κίτρινο» (επίπεδο 2).

Αντίθετα, οι περιφερειακές ενότητες Λάρισας, Ευβοίας και Δυτικής Αττικής πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο «κίτρινο».

Οι περιφερειακές ενότητες Δράμας, Καβάλας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Γρεβενών, Φλώρινας, Τρικάλων, Κερκύρας, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο «πράσινο (επίπεδο 1).

Οι δήμοι Σκύρου και Σαλαμίνας πέφτουν επίσης επίπεδο και μεταφέρονται στο «πράσινο».

«Δεν πρόκειται η Πολιτεία να λάβει ξανά οριζόντια μέτρα. Τα όποια μέτρα που θα ληφθούν, θα είναι τοπικού χαρακτήρα και θα αφορούν μόνο σε ανεμβολίαστους» επισήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ