ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Σταμάτα: Στα χέρια των Αρχών 63χρονος μελισσοκόμος

Φωτιά στη Σταμάτα: Στα χέρια των Αρχών 63χρονος μελισσοκόμος
CNN Greece / Σπύρος Μελισσάρης

Στο «μικροσκόπιο» του Προανακριτικού Τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκεται η κατάθεση ενός 63χρονου μελισσοκόμου, ο οποίος είχε κληθεί να καταθέσει νωρίτερα ως ύποπτος για για τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στη Σταμάτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, o μελισσοκόμος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι δεν βρισκόταν στο σημείο, όπου πρωτοξεκίνησε η φωτιά.

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του δεν φαίνεται να πείθουν τις Αρχές, καθώς υπήρχαν ήδη μαρτυρίες, που ανέφεραν ότι πράγματι ο 63χρονος βρισκόταν στην περιοχή.

Πλέον, τα όσα κατάθεσε έχουν τεθεί υπ' όψιν του αρμόδιου εισαγγελέα, ο οποίος ήδη έδωσε εντολή να σχηματιστεί έκθεση σύλληψης σε βάρος του.

Νωρίτερα, ελεύθερα αφέθηκαν τα τέσσερα άτομα που είχαν προσαχθεί ως ύποπτα για εμπρησμό.

Οι Αρχές Ασφαλείας εξ αρχής εξέταζαν το σενάριο του εκούσιου εγκληματικού εμπρησμού και για αυτό προχώρησαν στις προσαγωγές των τεσσάρων ατόμων, ωστόσο δεν είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο η φωτιά να ξεκίνησε από μελισσοκόμο που ετοίμαζε καπνό για τα μελίσσια του. Έτσι, κάλεσαν για κατάθεση και έναν μελισσοκόμο που διατηρούσε τη μελισσοκομική μονάδα του στην περιοχή από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Σε ύφεση η πυρκαγιά

Όσον αφορά τα μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή της Σταμάτας, της Ροδόπολης και του Διονύσου, ο κ. Χαρδαλιάς εξέφρασε την αισιοδοξία του για τον πλήρη έλεγχο της.

Όπως είπε, δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα, ενώ παραμένουν σε ετοιμότητα επίγειες και εναέριες δυνάμεις, υπό το φόβο αναζωπυρώσεων.

Σημείωσε ότι την επιχείρηση συντονίζει ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Στ. Κολοκούρης

«Αυτή τη στιγμή η φωτιά δείχνει να είναι σε ύφεση με πολλές ωστόσο ακόμα εστίες. Η πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στο Νεκροταφείο της Σταμάτας και οι άνεμοι που έπνεαν ήταν έντασης 6 έως 7 μποφόρ. Η φωτιά ήταν κινούμενη σε οικισμούς και κατοικίες», υπογράμμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Εστάλησαν», όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, «δύο SMS στους κατοίκους για οδηγίες για την ασφάλεια των ίδιων και των σπιτιών τους».

«Η κατάσταση ήταν δύσκολη και επίπονη», συνέχισε, ενώ σημείωσε ότι για την κατάσβεση παίρνουν μέρος 310 πυροσβέστες, 110 οχήματα, 12 ελικόπτερα, 9 αεροπλάνα ανάμεσά τους το ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος Beriev-200 και πολλοί εθελοντές και εθελοντικές οργανώσεις.

Υπό έλεγχο η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στον Βύρωνα

Καταγγελία κατοίκου για τα ακαθάριστα οικόπεδα στο Διόνυσο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ