ΕΛΛΑΔΑ

Αλμυρός Μαγνησίας: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην περιοχή Κωφοί

Αλμυρός Μαγνησίας: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην περιοχή Κωφοί
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Κωφοί του δήμου Αλμυρού Μαγνησίας.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση και για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 4 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 13 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποίησαν ρίψεις τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

56 δασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε ένα 24ωρο, μέχρι τις 19:00 το απόγευμα του Σαββάτου, εκδηλώθηκαν 56 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν 851 πυροσβέστες με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 343 οχήματα, 14 Ε/Π και 15 Α/Φ. Συνδρομή προσέφεραν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Ζήρια του δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 145 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 50 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 8 Ε/Π (το ένα ως συντονιστικό) και 8 Α/Φ. Πυροσβεστικό Πλοιάριο από το 2ο Π.Σ. Λιμένα Πατρών και 2 λέμβοι από την 6η Ε.Μ.Α.Κ. περιπολούν την παραλιακή περιοχή της Αιγιαλείας και συνδράμουν στην απομάκρυνση ατόμων.

Συνδρομή παρέχουν το Λ.Σ. και υδροφόρες ΟΤΑ. Με εντολή Αρχηγού Π.Σ. Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), βρίσκεται στην Αιγιαλεία για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ