ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Εύβοια - Δραματική έκκληση του δημάρχου Ιστιαίας για περισσότερα εναέρια μέσα

Φωτιά Εύβοια - Δραματική έκκληση του δημάρχου Ιστιαίας για περισσότερα εναέρια μέσα
CNN GREECE / Λευτέρης Παρτσάλης

Μια εφιαλτική κατάσταση περιέγραψε την Κυριακή ο δήμαρχος Ιστιαίας, Γιάννης Γκοτζιάς, αναφορικά με τα πύρινα μέτωπα που εξακολουθούν να μαίνονται στην Εύβοια.

Μιλώντας στο Open, ο κ. Γκοτζιάς ανέφερε ότι οι κάτοικοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και μόνοι τους έχουν σώσει τα χωριά τους, «τη στιγμή που η Πυροσβεστική στέλνει γελοία μηνύματα για εκκενώσεις των χωριών, τα οποία στη συνέχεια καίγονται».

Ο κ. Γκοτζιάς απηύθυνε έκκληση για άμεση επέμβαση εναέριων μέσων, τα οποία επιχείρησαν στην περιοχή μόνο το απόγευμα του Σαββάτου.

«Σήμερα περιμένουμε να ολοκληρωθεί το ολοκαύτωμά μας», δήλωσε σε δραματικό τόνο ο δήμαρχος Ιστιαίας.

Δραματική η κατάσταση στη Βόρεια Εύβοια

Την ίδια ώρα οι πυροσβέστες οργανώνουν τη μάχη τους με τις φλόγες ανάμεσα στις περιοχές Γούβες και Γερακιού. Αυτή, είναι η τελευταία άμυνα πριν από το Αρτεμίσιο και κυρίως το Πευκί, στο οποίο βρίσκονται σκάφη έτοιμα να παραλάβουν κατοίκους που θέλουν να αποχωρήσουν.

Παράλληλα, το μέτωπο της πυρκαγιάς στα Βασιλικά και το Ψαροπούλι συνεχίζει το καταστροφικό του έργο. Ειδικότερα, στο Ψαροπούλι τα σκάφη είναι έτοιμα παραλάβουν κατοίκους, ενώ στα Βασιλικά οι φλόγες απειλούν τα σπίτια.

Άλλο ένα μέτωπο κινείται προς την ίδια κατεύθυνση από το χωριό Μηλιά από νωρίς το απόγευμα.

Στο χωριό Καματριάδες πριν λίγο χτύπησαν οι καμπάνες από τους κατοίκους που έχουν απομείνει εκεί. Βλέπουν τις φλόγες να πλησιάζουν προς το χωριό τους αφού εκεί συγκλίνουν δύο μέτωπα. Το ένα κινήθηκε από το Κυπαρίσσι και το δεύτερο από το χωριό Σήμια.

Φωτιά Εύβοια: Σε κίνδυνο αρκετά χωριά του νησιού - Τιτάνια μάχη με τις φλόγες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ