ΕΛΛΑΔΑ

Οι διάλογοι των γυναικών για τον εικονικό εμβολιασμό - Τι λέει ο δικηγόρος τους

Οι διάλογοι των γυναικών για τον εικονικό εμβολιασμό - Τι λέει ο δικηγόρος τους
AP PHOTO

Τους διαλόγους μεταξύ των δύο εκτων τριών γυναικών που συνελήφθησαν  από την Αστυνομία για την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού φέρνει στο φως το CNN Greece. Πριν από δύο ημέρες, την Τετάρτη, είχε δημοσιευτεί και το σχετικό βίντεο.

Α. « … θα πάμε μαζί, ναι, εκείνη την ώρα θα μας το κάνει μίλησες με αυτήν καθόλου;»

Β. «όχι καθόλου, δεν την έχω πάρει, θα την πάρω ρε, θα την πάρω…»

Είναι μια από τις τηλεφωνικές συνομιλίες ανάμεσα στις δύο κατηγορούμενες για εικονικό εμβολιασμό και περιλαμβάνονται στη δικογραφία των αστυνομικών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη δικογραφία και υποστηρίζουν οι αρχές, οι δυο γυναίκες, δηλαδή η πλαστική χειρούργος και η γραμματέας της, είχαν συνεννοηθεί να τους κάνει τον εικονικό εμβολιασμό μια συγκεκριμένη νοσηλεύτρια, η οποία ήταν γνωστή μιας εκ των δύο γυναικών.

Σε άλλη συνομιλία των δύο γυναικών φαίνεται να γίνεται η συνεννόηση για το πως θα πάνε μαζί για το εμβόλιο την ίδια ώρα, παρά το γεγονός ότι από το σύστημα είχαν πάρει διαφορετική ώρα ραντεβού.

Α. Μίλησες εσύ μαζί της;

Β. Δεν θα την πάρω τώρα, αυτό θα κάνω τώρα.

Α. Ναι, όταν είναι εκεί, μην την παίρνεις τώρα.

Β. Θα την πάρω, όχι πρέπει να την πάρω.

Α. Πάρε πες, κοίτα αύριο έχουμε εμβόλιο αλλά η κυρία είναι στη 1:20 και εγώ είμαι 12:20.

Β. Ναι.

Α. Να έρθουμε μαζί ναι.

Β. Εντάξει, ναι ναι, θα την πάρω.

Α. Ε αυτό τίποτα.

Β. Εντάξει.

Α. Και τα λέμε εκεί.

Β. Την κοπέλα αυτή θα την πάρω ναι.

Σε άλλη συνομιλία αργότερα η μια γυναίκα ειδοποιεί ότι όλα έχουν κανονιστεί για το κοινό ραντεβού του εμβολιασμού, ενώ φαίνεται να υπάρχει κάποια σχέση με τη νοσηλεύτρια και την γιατρό καθώς γίνεται αναφορά σε ένα ιατρικό πρόβλημα που είχε η νοσηλεύτρια και η γιατρός την είχε βοηθήσει.

Α. Αύριο εντεκάμισι πρέπει να είμαι εκεί, μίλησα με την... Τέλεια.

Β. Ναι, ωραία.

Α. Που λέμε εσύ που θα μας κάνεις τα εμβόλια.

Β. Όλα καλά μου είπε είναι καλύτερα πάντως γενικά με το θέμα της καρδιάς.

Α. Αλήθεια είναι καλύτερα, μπράβο, την βοήθησε φαίνεται το φάρμακο που πήρε με τις αρρυθμίες….Της είπες ότι δεν υπάρχει πρόβλημα που το δικό μου το ραντεβού είναι 1:20

Β. Όχι όχι. Κανένα πρόβλημα άρα εγώ θα είμαι εκεί 11 θα είμαστε εντεκάμισι κάτω.

Σύμφωνα με τη δικογραφία ο εμβολιασμός των γυναικών ήταν εικονικός, καθώς ποτέ η νοσηλεύτρια δεν πίεσε το έμβολο της σύριγγας που είχε μέσα το υγρό.

Σήμερα οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, όμως αναβλήθηκε η διαδικασία καθώς η μια κατηγορουμενη ήταν ασθενής και δεν εμφανίστηκε.

Αρνείται τις κατηγορίες ο δικηγόρος τους

Ο δικηγόρος τους Δημήτρης Κουρμπάκης δήλωσε ότι οι οι κατηγορούμενες αρνούνται τα όσα τους προσάπτουν και επιμένουν ότι οι εμβολιασμοί έγιναν κανονικά και η πρώτη και η δεύτερη δόση και ότι δεν ισχύει τίποτα από όσα αναφέρονται στις κατηγορίες.

Ο κύριος Κουρμπάκης επίσης αναφέρει ότι και η γιατρός και η γραμματέας της, στις καταθέσεις τους αναφέρουν ξεκάθαρα ότι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις και ότι δεν παραβίασαν κανένα μέτρο κατά του COVID-19.

Διαβάστε επίσης:

Εικονικός εμβολιασμός: Στο εδώλιο οι τρεις που συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας

Χειροπέδες σε 75χρονη γιατρό και δύο γυναίκες για εικονικό εμβολιασμό

ΔΗΜΟΦΙΛΗ