ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικό #metoo: Νέα δίωξη σε βάρος ηθοποιού για βιασμό

Ελληνικό #metoo: Νέα δίωξη σε βάρος ηθοποιού για βιασμό
Pixabay

Ποινική δίωξη για το κακούργημα του βιασμού ασκήθηκε σε βάρος ενός ακόμα ηθοποιού και ήδη η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα κληθεί σε απολογία για να αποφασιστεί στη συνέχεια η περαιτέρω ποινική του μεταχείριση, δηλαδή αν θα προφυλακιστεί ή όχι.

Μετά την άσκηση ποινική δίωξης σε βάρος των Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρο Φιλιππίδη, οι οποίοι ήδη βρίσκονται προφυλακισμένοι στη φυλακή Τρίπολης για αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος, που σήκωσε το βάρος των ερευνών για τις υποθέσεις αυτές, άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα του βιασμού σε βάρος ενός ακόμα ηθοποιού.

Η αξιόποινη πράξη φέρεται να τελέστηκε το έτος 2020, δηλαδή πριν από μόλις ένα χρόνο.

Η σχετική καταγγελία έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά το κύμα αποκαλύψεων στο πλαίσιο του κινήματος του ελληνικού #metoo μέσω του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, και συγκεκριμένα δια του προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου Πασχάλη Τσαρούχα, ο οποίος προσκόμισε όπως είχε θεσμική υποχρέωση τα στοιχεία που περιήλθαν εις γνώση του Σωματείου προκειμένου να ερευνηθούν σε βάθος.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διενήργησε ο εισαγγελέας, αφού συγκέντρωσε το υλικό της δικογραφίας, κάλεσε τον ηθοποιό σε ανωμοτί εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης. Ο ηθοποιός αρνήθηκε ότι βίασε, ισχυριζόμενος πως υπήρχε η συναίνεση της καταγγέλλουσας. Ωστόσο, ο εισαγγελέας με βάση το σύνολο του αποδεικτικού υλικού άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη και η δικογραφία ανατέθηκε για τα περαιτέρω σε ανακριτή.

Αναμένονται τα βουλεύματα για Λιγνάδη - Φιλιππίδη

Τέλος, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η έκδοση των βουλευμάτων βάσει των οποίων τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου θα αποφαίνονται για την παραπομπή ή μη σε δίκη για τους ήδη προφυλακισμένους ηθοποιούς και σκηνοθέτες Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρο Φιλιππίδη, για τους οποίους έχουν προηγηθεί παραπεμπτικές εισαγγελικές προτάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ