ΕΛΛΑΔΑ

Κηφισιά: Καταγγελίες κατοίκων για τον δράστη - «Πυροβολούσε συχνά από την ταράτσα»

Κηφισιά: Καταγγελίες κατοίκων για τον δράστη - «Πυροβολούσε συχνά από την ταράτσα»
CNN Greece / Ευδοκία Μύτιλη

Οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν πως ο δράστης που πυροβόλησε και σκότωνε τον εργάτη του φυσικού αερίου στην Κηφισιά είχε απασχολήσει τη γειτονιά καθώς συχνά πυροβολούσε στην ταράτσα του σπιτιού.

«Τον βλέπαμε ότι σημάδευε πάνω στην ταράτσα ομοίωμα ανθρώπου, πυροβολούσε… Και προχτές το βράδυ επειδή έκανε μία δοκιμή, με πυροβολισμό, απέναντι ο γείτονας κάλεσε την αστυνομία και δεν ήρθε», λέει η μητέρα του άλλου τραυματισμένου υπαλλήλου.

«Κάποιο βράδυ βρεθήκαμε γύρω στις 5 το πρωί έξω για να φύγουμε για ταξίδι και είδαμε (τον δράστη), τον είδαμε με κουκούλα, περίεργη, αμφίεση, φτάνοντας εδώ κοντά στο σπίτι του, έβγαλε περίστροφο και πυροβόλησε τον κάδο σκουπιδιών», λέει ένας κάτοικος της περιοχής στο Mega.

Όπως λένε οι μαρτυρίες των περιοίκων πολύ συχνά ο άνδρας κυκλοφορούσε νυχτερινές ώρες με κουκούλα στο κεφάλι, να περπατάει προκλητικά και να κοιτάει έντονα όποιον συναντούσε χωρίς να του μιλάει.

Αρκετοί είχαν απευθυνθεί στην αστυνομία χωρίς να έχει γίνει κάτι, όπως καταγγέλλουν.

Η στολή αστροναύτη και το χρονικό

Ο δράστης την ώρα του εγκλήματος φορούσε στολή αστροναύτη.

Όταν μάλιστα οι αστυνομικοί ενημέρωναν τους προϊσταμένους τους ότι ο δράστης της στυγνής αυτής δολοφονίας φορούσε τη συγκεκριμένη στολή, κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ένας τόσο βαριά ψυχασθενής άνθρωπος κυκλοφορούσε ελεύθερος.

Στην έρευνα που έκαναν λίγο αργότερα οι αστυνομικοί στο σπίτι του εντόπισαν σπαθιά, μαχαίρια και αυτοσχέδια δρεπάνια ενώ ο ίδιος συνέχιζε να μιλάει για τον σατανά και για τα μάγια που του είχαν κάνει.

Ο δράστης τραυμάτισε τον έναν εργαζόμενο στην κοιλιακή χώρα και τον άλλον στην πλάτη. Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ωστόσο ο ένας δεν τα κατάφερε και κατέληξε παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης έμενε σε πολυκατοικία στην οδό Σκουφά και είναι περίπου 40 ετών. Πήρε όπλο, κατέβηκε από το σπίτι του, περπάτησε περίπου 50 μέτρα και έφτασε στο σημείο που ήταν οι δύο εργαζόμενοι και άρχισε να πυροβολεί. Μετά επέστρεψε σπίτι του και ανέβηκε στην ταράτσα.

Όταν έφτασε η αστυνομία στο σημείο που σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί, οι γείτονες υπέδειξαν που μένει ο ένοπλος και τον συνέλαβαν στην πιλοτή της πολυκατοικίας.

Εκεί ακούστηκε να φωνάζει:

«Με έχουν δέσει με μαύρη μαγεία. Με έβαλε ο Σατανάς να το κάνω»!

Ο κατηγορούμενος που, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, κρατείται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ