ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Βασιλακόπουλος: Δέχομαι πάρα πολλές απειλές, σκέφτομαι να ζητήσω αστυνομική προστασία

Κορωνοϊός - Βασιλακόπουλος: Δέχομαι πάρα πολλές απειλές, σκέφτομαι να ζητήσω αστυνομική προστασία
Screen Grab / YouTube

Για την επίθεση που δέχθηκε το Σάββατο σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, τονίζοντας ότι πλέον δέχεται πάρα πολλές απειλές, ακόμη και μέσα από τα social media.

Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποταθεί στην ΕΛ.ΑΣ. και να αιτηθεί αστυνομική προστασία, εξαιτίας αυτή της κατάστασης.

«Σκέφτομαι να ζητήσω αστυνομική προστασία. Πάρα πολλές φορές δέχομαι απειλές. Κάποιος ξυπνάει στις 6.08 το πρωί και στέλνει στο messenger “Βασιλακόπουλε ψόφα”… Έχουμε ξεφύγει», δήλωσε φανερά αγανακτισμένος ο Θ. Βασιλακόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε πως το περιστατικό που σημειώθηκε στην Καλαμπάκα, ξεκίνησε όταν ο ίδιος και οι συνάδελφοί του ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη ταβέρνας ζήτησαν να γίνουν έλεγχοι στα πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον κορωνοϊό.

«Τότε ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας γύρισε και μου είπε “ δεν θα μου πεις εσύ τι θα κάνω στο μαγαζί μου”. Όμως, σε μια δημοκρατία, όταν δεν μάς αρέσει ένας νόμος ζητάμε από την κυβέρνηση να τον αλλάξει ή ψηφίζουμε άλλη κυβέρνηση. Δεν μπορούμε να έχουμε α λα καρτ εφαρμογή», πρόσθεσε ο καθηγητής Βασιλακόπουλος.

Λόγω του σάλου που προκλήθηκε, πάντως, ο δήμαρχος Καλαμπάκας ζήτησε συγγνώμη από τον κ. Βασιλακόπουλο εκ μέρους του ιδιοκτήτη της ταβέρνας.

Οργή γιατρών για την επίθεση στον Βασιλακόπουλο: Η ανευθυνότητα αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή

Την έντονη αντίδρασή της για το περιστατικό προπηλακισμού ομάδας πνευμονολόγων, μεταξύ αυτών του καθηγητή Θεόδωρου Βαλακόπουλου, στην Καλαμπάκα, από ιδιοκτήτες ταβέρνας καθώς παρατηρήθηκε ότι δεν τηρούσαν τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας.

«Είναι απαράδεκτο μέσα στην κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όχι μόνο να μην τηρούν τα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών αλλά και να προπηλακίζουν λειτουργούς της υγείας που υπηρετούν με συνέπεια το ιατρικό καθήκον, όπως συνέβη σήμερα εις βάρος καθηγητών Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής» αναφέρει η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ για το περιστατικό.

«Η ανευθυνότητα των αρνητών του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων προστασίας αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Ιατρικής Σχολής.

Το χρονικό της επίθεσης

Σημειώνεται ότι ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος δέχθηκε επίθεση σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα, όπου βρισκόταν μαζί με συναδέλφους του. Ο καθηγητής δήλωσε ότι βρέθηκε στο στόχαστρο μετά την έκκληση που διατύπωσαν στον ιδιοκτήτη της ταβέρνας υπέρ του ελέγχου πιστοποιητικών εμβολιασμού των θαμώνων.

Όπως δήλωσε ο κ. Βασιλακόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, το βράδυ του Σαββάτου, βρισκόταν με συναδέλφους του σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα και διαπίστωσαν ότι δεν γινόταν έλεγχος πιστοποιητικών.

Κατόπιν αυτού, κάλεσαν τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας να κάνει τους ελέγχους, όπως ορίζεται από τον κανονισμό, προκειμένου να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία και να αποφευχθεί τυχόν διασπορά κορωνοϊού.

Εξαγριωμένος ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας και ο γιος του προπηλάκισαν και έσπρωξαν τους συνδαιτημόνες του κ. Βασιλακόπουλου, έριξαν κάτω τον ίδιο και έσκισαν το πουκάμισο ενός συναδέλφου του.

Νωρίτερα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας είχε τονίσει ότι «τα μέτρα δεν τηρούνται σχεδόν πουθενά, ο κόσμος έχει αποφασίσει ότι δεν θα τα ακολουθεί» και είχε προτείνει ως λύση στην έξαρση της διασποράς να απαγορευθούν οι μεικτοί χώροι στην εστίαση.

Ο κ. Βασιλακόπουλος πρότεινε η εστίαση να λειτουργεί μόνο για εμβολιασμένους τόσο μέσα όσο και έξω από τα μαγαζιά.

Παράλληλα, σημείωσε πως θα πρέπει να γίνει επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε ομάδες ανθρώπων που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο.

«Είναι αστείο σε ένα κατάστημα όλοι οι θαμώνες να πρέπει να είναι εμβολιασμένοι και εργαζόμενοι να μπορούν να είναι ανεμβολίαστοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την επόμενη μέρα της πανδημίας τόνισε, πως θα σημειωθεί αύξηση κρουσμάτων ωστόσο δεν θέλησε να κάνει ακριβή πρόβλεψη, διότι όπως είπε, «χάνεται η εμπιστοσύνη του κόσμου στην επιστήμη» αν δεν επαληθευτεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ