ΕΛΛΑΔΑ

Καπράβελος: Διασωληνώνουμε ασθενείς εκτός ΜΕΘ - Ξεκινάει εφημερία χωρίς κλίνες

Καπράβελος: Διασωληνώνουμε ασθενείς εκτός ΜΕΘ - Ξεκινάει εφημερία χωρίς κλίνες
ΙΝΤΙΜΕ

Ο διευθυντής ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, περιέγραψε με τα πλέον μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί αυτήν τη στιγμή στη βόρεια Ελλάδα λόγω του κορωνοϊού.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1, χθες Κυριακή διασωληνώθηκαν ασθενείς εκτός ΜΕΘ και σήμερα το Νοσοκομείο «Παπανικολάου» ξεκινάει εφημερία χωρίς καμία ελεύθερη κλίνη σε ΜΕΘ.

Ο κ. Καπραβέλος υπογράμμισε ότι «ζούμε και πάλι στιγμές του Νοεμβρίου του 2020» ενώ απέδωσε την εκρηκτική εικόνα της πανδημίας στη βόρεια Ελλάδα γενικά και στη Θεσσαλονίκη ειδικά, στο γεγονός ότι τα ποσοστά εμβολιασμού είναι πολύ χαμηλά, αλλά και στο ότι δεν τηρούνται τα μέτρα.

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε και το μέλος της επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

Όπως είπε αρχικά για τον εμβολιασμό των παιδιών από την ηλικία των 5 ετών, υπάρχουν μελέτες που δίνουν το «πράσινο φως» στο εμβόλιο της Pfizer, οι οποίες όμως θα εξεταστούν τόσο από τον ΕΜΑ όσο και από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, πριν ληφθούν οι τελικές αποφάσεις στη χώρα μας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε στη συνέχεια ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου φθίνει με τον καιρό, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μηδενίζεται και συνεχίζει να προστατεύει από τη βαριά νόσηση, καλώντας όμως όλους να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου μόλις περάσει το εξάμηνο από τη δεύτερη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ