ΕΛΛΑΔΑ

Χαλάνδρι: Απολογείται η 49χρονη - Την αφόπλισε η κόρη της - Τα νεότερα για την υγεία του γιατρού

Χαλάνδρι: Απολογείται η 49χρονη - Την αφόπλισε η κόρη της - Τα νεότερα για την υγεία του γιατρού
INTIME/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Κρίσιμη αλλά σταθερή κρίνεται η κατάσταση του 68χρονου οφθαλμίατρου που δέχθηκε ένοπλη επίθεση από την 49χρονη εικαστικό στο Χαλάνδρι, μπροστά στα μάτια της 12χρονης κόρης τους.

Σύμφωνα με το Mega o 68χρονος που νοσηλεύεται από την περασμένη Πέμπτη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Γεννηματά, αποσωληνώθηκε την Παρασκευή, παραμένει ωστόσο στην εντατική.

Μετά το πολύωρο χειρουργείο έχουν αποκατασταθεί οι τραυματισμοί από τους πυροβολισμούς που δέχτηκε από την εικαστικό και αν όλα πάνε καλά, θα βγει μέσα στην ημέρα.

Όπως δηλώνουν οι γιατροί, ο 68χρονος θα μπορούσε να χάσει τη ζωή του και κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών, είτε κατά τη διάρκεια της χειρουργείου, ενώ θα περάσουν αρκετές ημέρες, ίσως και μια εβδομάδα για να μπορέσουν να πουν ότι διέφυγε τον κίνδυνο.

Σήμερα η απολογία της εικαστικού

Παράλληλα, σήμερα απολογείται η 49χρονη εικαστικός. Σε βάρος της κατηγορουμένης ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοχρησία, ενδοοικογενειακή απειλή και απόπειρα αρπαγής ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 χρόνια.

Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος του γιατρού, Αλέξανδρος Αλεξανδρής, ο άνθρωπος που αφόπλισε τη 49χρονη εικαστικό ήταν η 12χρονη κόρη της.

Συγκεκριμένα, αφού η δράστρια είχε πυροβολήσει συνολικά πέντε φορές προς τον οφθαλμίατρο, με κάποιες από τις σφαίρες να καρφώνονται και στην είσοδο της πολυκατοικίας, το παιδί «αφόπλισε» τη μητέρα του, καθώς την έσπρωξε για να τη σταματήσει, με αποτέλεσμα να της πέσει το όπλο κάτω.

Αν δεν το είχε κάνει αυτό, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η 49χρονη εικαστικός που είχε συνάψει παλιότερα εξωσυζυγική σχέση με το θύμα της, ενδέχεται να του είχε δώσει και τη χαριστική βολή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ