ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο Μονογυιού: Αμείλικτα ερωτήματα για το τραγικό δυστύχημα - Τι εξετάζουν οι αρχές

Τροχαίο Μονογυιού: Αμείλικτα ερωτήματα για το τραγικό δυστύχημα - Τι εξετάζουν οι αρχές
Ο άτυχος 45χρονος έκανε μια διαδρομή μόλις 3 χιλιομέτρων, πριν σημειωθεί το τραγικό τροχαίο και το όχημα μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδερικών ΙΝΤΙΜΕ/ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στο «μικροσκόπιο» των αρχών έχουν μπει όλα τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το ανατριχιαστικό τροχαίο στην Παραλιακή, με θύμα τον Τζώρτζη Μονογυιό, αδερφό της βουλευτού Κατερίνας Μονογυιού. Οι έρευνες στρέφονται προς όλες τις κατευθύνσεις καθώς τα ερωτήματα για το τι ακριβώς συνέβη και γιατί, χθες το βράδυ στη Βούλα, είναι αμείλικτα. 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των Αρχών για τις συνθήκες υπό τις οποίες η μοιραία Ferrari βρέθηκε εκτός πορείας, συγκρούστηκε σε δέντρο, διαλύθηκε και ανεφλέγη, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο Τζώρτζης Μονογυιός και η σύζυγός του να τραυματιστεί σοβαρά.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, γίνεται έκκληση για μάρτυρες του τραγικού τροχαίου, ενώ παράλληλα λαμβάνεται υλικό από τις κάμερες της περιοχής. «Φως» στο μυστήριο που καλύπτει τις συνθήκες του δυστυχήματος αναμένεται να ρίξουν με την έκθεσή τους οι πραγματογνώμονες της Τροχαίας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, χθες βράδυ ο 45χρονος είχε μόλις παραλάβει το πολυτελές σπορ αυτοκίνητο από την αντιπροσωπεία και έκανε την πρώτη του βόλτα με αυτήν, μαζί με τη σύζυγό του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επρόκειτο για ένα ελαφρώς μεταχειρισμένο μοντέλο, με τον ιδιοκτήτη της αντιπροσωπείας να υποστηρίζει ότι από μηχανικής άποψης ήταν σε άριστη κατάσταση. Το αυτοκίνητο ήταν προγραμματισμένο να παραδοθεί λίγα 24ωρα αργότερα, ωστόσο έφθασε στα χέρια του ιδιοκτήτη της αντιπροσωπείας νωρίτερα και εκείνος ενημέρωσε σχετικά τον Τζώρτζη Μονογυιό.

Ο άτυχος 45χρονος έσπευσε να παραλάβει τη Ferrari 488 Pista από την αντιπροσωπεία και έκανε μια διαδρομή μόλις 3 χιλιομέτρων, πριν σημειωθεί το τραγικό τροχαίο και το όχημα μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδερικών.

Διαβάστε επίσης:

Ποια είναι η σπέσιαλ Ferrari του Τζώρτζη Μονογυιού

Το όχημα βγήκε από το δρόμο, χτύπησε σε πινακίδα, έπεσε πάνω σε δέντρο και αμέσως μετά τυλίχθηκε στις φλόγες. Άνθρωποι που βρίσκονταν στο σημείο την ώρα του δυστυχήματος, μάλιστα, περιγράφουν πως το αυτοκίνητο πέρασε με τέτοια ταχύτητα, που ένιωσαν ότι γινόταν σεισμός. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανώς έτρεχε με ταχύτητα περίπου 120 χιλιομέτρων.

Επιπλέον, από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αξιωματικοί του Τμήματος Τροχαίας Ελληνικού προκύπτει ότι δεν υπάρχουν ίχνη φρεναρίσματος πριν από τη μοιραία πρόσκρουση σε πινακίδα της Περιφέρειας και στη συνέχεια σε δέντρο. Έχουν εντοπιστεί μόνο ίχνη από τριβή ελαστικών στην άσφαλτο, κάτι που παραπέμπει σε πλαγιολίσθηση του οχήματος.

Το γεγονός έχει προκαλέσει ερωτήματα σχετικά με το εάν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος αιφνιδίως, εάν υπήρξε εμπλοκή άλλου οχήματος ή πεζού τον οποίο ο 45χρονος προσπάθησε να αποφύγει. Πάντως, μέχρι στιγμής οι μαρτυρίες δεν επιβεβαιώνουν μια τέτοια εκδοχή.

Ενδεικτική είναι η κατάθεση ενός εκ των φίλων του θύματος που ακολουθούσαν από πίσω: «Περί ώρα 20:15 μεταβήκαμε κοντά στη Βούλα προκειμένου ο Γιώργος να παραλάβει το νέο του αυτοκίνητο μάρκας Ferrari. Στο νέο αυτοκίνητο μπήκε ο Γιώργος μαζί με την Αθηνά. Ξεκινήσαμε με κατεύθυνση προς την οικία του στη Βουλιαγμένη για να παρκάρει». «Είδα το αυτοκίνητο να τυλίγεται στις φλόγες. Τρέξαμε για να τον βγάλουμε, δεν είχε τις αισθήσεις του» είπε.

Κούγιας: Να εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα, τι είναι αυτή η έκρηξη

Την ίδια ώρα, νέα διάσταση στο τραγικό τροχαίο δίνει ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, που εκπροσωπούσε στις υποθέσεις του τον εκλιπόντα.

Με ανακοίνωσή του, ο κ. Κούγιας τονίζει ότι «το δικηγορικό μας γραφείο θα διερευνήσει μαζί με την Ελληνική Αστυνομία τις ακριβείς συνθήκες, υπό τις οποίες ένας εξαιρετικός οδηγός, με ένα ασφαλέστατο και πανάκριβο αυτοκίνητο, έχασε τη ζωή του».

Μιλώντας στο Mega, ο γνωστός ποινικολόγος επισημαίνει ότι η οικογένεια του θύματος θέλει να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

«Θα πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να υπήρξε κάποιο ζήτημα με άλλο όχημα ή με κάποιον πεζό ή ακόμα και το ενδεχόμενο της έκρηξης» τόνισε και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να διερευνηθεί αν υπήρξε κάποιο επεισόδιο με άλλο οδηγό στη διάρκεια της διαδρομής, αλλά την πιθανότητα να είχε κάποια βλάβη το όχημα».

Ο κ. Κούγιας μίλησε για έναν εμπειρότατο οδηγό κι ένα από τα πιο ασφαλή αυτοκίνητα στον κόσμο. Παράλληλα, σχολίασε το γεγονός ότι στο σημείο αυτό δεν έχουν μπει προστατευτικές μπάρες, ενώ παράλληλα αναρωτήθηκε και για την έκρηξη που φέρεται να έχει ακουστεί τη στιγμή του συμβάντος.

Παράλληλα, στην ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας καλεί μάρτυρες του τροχαίου να καταθέσουν, ενώ επισημαίνει ότι αναμένει τη βελτίωση της υγείας της συζύγου του εκλιπόντα προκειμένου εκείνη να καταθέσει για τις τελευταίες στιγμές πριν από το δυστύχημα.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση Κούγια σημειώνεται ότι ο Τζώρτζης Μονογυιός βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με την πρώην σύντροφό του, ενώ υπογραμμίζεται ότι «ο εκλιπών είχε σημαντικότατη περιουσία και δύο πολύ επιτυχημένες επιχειρήσεις στη Μύκονο».

Τι λένε πηγές της Τροχαίας για το δυστύχημα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Τροχαία έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως στο τροχαίο δεν εμπλέκεται άλλο όχημα. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές της Τροχαίας: «Η πρώτη εικόνα που έχουμε δείχνει ότι δεν εμπλέκεται άλλο αυτοκίνητο στο χθεσινό δυστύχημα στη Βούλα, όπου έχασε τη ζωή του ο οδηγός και τραυματίστηκε η σύζυγός του.

Συγκεντρώνουμε βίντεο από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας της περιοχής, ενώ έχουμε αναθέσει σε ειδικό πραματογνώμονα να συντάξει πόρισμα».

Η σορός του Τζώρτζη Μονογυιού βρίσκεται στο Ασκληπιείο της Βούλας, ενώ η σύζυγός του, η οποία κατάφερε να βγει από τα φλεγόμενα συντρίμμια, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά, ευτυχώς, εκτός κινδύνου.

«Oμοιότητες με το τροχαίο του Mad Clip»

Ο πραγματογνώμονας, Παναγιώτης Μαδιάς, μιλώντας στο Newsbomb.gr, εξήγησε τι συνέβη στον τόπο του τροχαίου δυστυχήματος, ενώ ανέφερε πως το συγκεκριμένο τροχαίο παρουσιάζει ομοιότητες με αυτό του Mad Clip.

Ειδικότερα, ο κ. Μαδιάς είπε ότι «Αυτό το τροχαίο ατύχημα έγινε σε μια κοντινή απόσταση, γύρω στο 1,5, χλμ, όπου πριν 3,5 μήνες σκοτώθηκε ο Mad Clip. Παρουσιάζει ομοιότητες με την φορά και την εκτροπή του οχήματος του Mad Clip.

Βλέπουμε ότι το αυτοκίνητο εξέρχεται από μια δεξιά στροφή σε σχέση με την αρχική του κατεύθυνση και 120 μέτρα περίπου από την καμπυλότητα της στροφής εκτρέπεται μπροστά και διαγώνια προς τα αριστερά σε σχέση με την αρχική του κατεύθυνση, πάνω σε έναν ανισόπεδο κόμβο με τρεις διαβάσεις πεζών και προσκρούει ακαριαία.

Ανεβαίνει πάνω στο ρείθρο της διαχωριστικής νησίδας μεταξύ των δύο ρευμάτων ανά κατεύθυνση και προσκρούει προφανώς με τον οπίσθιο δεξιό του τροχό πάνω στον κορμό του δέντρου», σημειώνοντας ότι «ήταν το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί, με αποτέλεσμα το όχημα να πάρει ακαριαία φωτιά».

Ακόμη, ο πραγματογνώμονας επανέλαβε ότι «αυτό το δυστύχημα είναι σχεδόν πανομοιότυπο με του Mad Clip». Τέλος διερωτήθηκε «από πότε η κάμερα (της τροχαίας) δεν λειτουργεί και γιατί δεν την έχουν επισκευάσει», κάτι που όπως είπε αν ήταν σε λειτουργία θα έριχνε περισσότερο φως στην εξιχνίαση των αιτιών του τραγικού δυστυχήματος.

Ο κ. Μαδιάς, μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΙ είχε εκφράσει το βασικό ερώτημα πώς η μοιραία Ferrari άρπαξε φωτιά τόσο εύκολα.

Όπως εξήγησε ο κ. Μαδιάς, η πρώτη, ίσως και μοναδική επαφή του αυτοκινήτου, ήταν με τον κορμό του δέντρου με τον οπίσθιο δεξιό τροχό, και έγινε και η αποκόλληση του τροχού στο σημείο αυτό.

«Επειδή αυτό το αυτοκίνητο έχει τον κινητήρα πίσω, και πάλι, και με τμήμα του κινητήρα, και με τμήμα του διαμερίσματος του κινητήρα που προσέκρουσε σε σταθερό, πακτωμένο άκαμπτο εμπόδιο, δεν έπρεπε, η πρώτη μου εκτίμηση, να πάρει το αυτοκίνητο φωτιά με τόση ευκολία» υπογράμμισε.

Τι αναφέρουν μάρτυρες για το τροχαίο

Τα δραματικά δευτερόλεπτα πριν από τη μοιραία σύγκρουση της Ferrari περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας στο Newsbomb.gr.

Όπως επισημαίνει ο αυτόπτης μάρτυρας, ο οδηγός κινούνταν με ταχύτητα περίπου 80 χιλιομέτρων λίγο μετά τη Γλυφάδα όταν ξαφνικά ένα κόκκινο σπορ αυτοκίνητο τον προσπέρασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Μάλιστα, αναφέρει χαρακτηριστικά πως περνώντας από δίπλα του η Ferrari ταρακούνησε το αυτοκίνητό.

«Δεν κατάλαβα καν πώς με προσπέρασε. Άκουσα απλά τον ήχο ενός υπερ-αυτοκινήτου να περνάει από δίπλα μου. Κοίταξα για δευτερόλεπτα και είδα ότι ήταν μια κόκκινη Ferrari. Έκανε "σφήνες" και από δεξιά. Πρέπει να είχε πολλά χιλιόμετρα μέσα. Το φως από το φρένο το έβλεπα μόνο για 1-2 δευτερόλεπτα και μετά ξανά "σφήνες". Περίπου στο ύψος λίγο πριν από τη Βούλα είχα ανοίξει το παράθυρο και άκουσα ένα δυνατό μπαμ. Στην αρχή δεν κατάλαβα τι ήταν, αλλά μετά είδα φωτιά και τη Ferrari να καίγεται. Την κοπέλα δεν πρόλαβα να τη δω πώς βγήκε».

Ένας δεύτερος μάρτυρας, κάτοικος της περιοχής, βγήκε στο μπαλκόνι του και είδε καπνό κι αμέσως κατάλαβε πως κάτι άλλο είχε συμβεί, ο καπνός δεν ήταν από τζάκι, όπως περιέγραψε στο Mega.

«Βγήκα και αντίκρισα αυτό το πράγμα, να καίγεται ένα αυτοκίνητο στη νησίδα της παραλιακής. Δεν άκουσα θόρυβο μεγάλο, εγώ βγήκα κατά τύχη στο μπαλκόνι. Υπήρχαν δύο σώματα, μία σορός και μίας κοπέλας που ήταν εν ζωή. Τους είχαν τραβήξει έξω στο γρασίδι στη νησίδα», είπε.

Στη συνέχεια μίλησε με έναν οδηγό ταξί, που είδε με τα μάτια του το δυστύχημα.

«Είδε το αυτοκίνητο να χάνει τον έλεγχο. Δεν κατάλαβε γιατί… Κάποιος έτρεξε γρήγορα και έβγαλε τους επιβάτες κι αμέσως μετά το αυτοκίνητο πήρε φωτιά. Έμαθα ότι ο οδηγός μόλις είχε παραλάβει το αυτοκίνητο».

Το χρονικό της τραγωδίας

Το φρικτό τροχαίο σημειώθηκε όταν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, το αυτοκίνητο προσέκρουσε σε δέντρο. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το όχημα μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών, ενώ ξέσπασε και φωτιά.

Στη Ferrari βρισκόταν και η σύζυγος του Τζώρτζη Μονογυιού, η οποία κατάφερε και βγήκε από το φλεγόμενο όχημα και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας σοβαρά τραυματισμένη.

Ο Τζώρτζης Μονογυιός ήταν πατέρας δύο παιδιών, τα οποία ευτυχώς δεν ήταν στο πολυτελές όχημα.

Είχε συστηθεί στο κοινό το 2003, με τη συμμετοχή του στο ριάλιτι «The Wall» του ΑΝΤ1.

Βίντεο από τη στιγμή που η γυναίκα βγαίνει από το φλεγόμενο όχημα:

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μεταξύ άλλων, εξετάζεται εάν ο άτυχος οδηγός προσπάθησε να αποφύγει πεζό με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου, ενώ κάποιες πληροφορίες θέλουν να είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα πριν την σύγκρουση.

Μάλιστα, πίσω από την Ferrari ακολουθούσε με άλλο αυτοκίνητο συγγενικό πρόσωπο του 45χρονου το οποίο είδε την σύγκρουση και επιχείρησε να απεγκλωβίσει τον άτυχο οδηγό.

Δευτερόλεπτα μετά το δυστύχημα, ακούγεται μια κραυγή απελπισίας που λέει: «Αδελφέ μου…»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ